Попередження про ускладнення погодних умов

Внаслідок впливу активного циклону в Україні протягом четверга, 18 січня, прогнозується суттєве ускладнення погодних умов, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій з посиланням на дані Українського гідрометеорологічного центру.

“На території Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей очікуються сильні та дуже сильні снігопади, хуртовини, утворення снігового покриву висотою до 40 сантиметрів, в Києві близько 20 сантиметрів”, – йдеться у повідомлені.

12 січня, під час засідання штабу ДСНС щодо заходів з попередження надзвичайних ситуацій у зимовий період, директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда повідомив про те, що в найближчі десять днів через територію України пройдуть кілька циклонів. “15-17 січня на всій території ми чекаємо випадіння снігу товщиною до 10 см”, – сказав Кульбіда. За його словами, 21-22 січня очікується значне ускладнення погодних умов у зв’язку з приходом з Балканського півострова глибокого та активного циклону. “Сильні снігопади з переходом в дощ, потім дощ з переходом у сніг, штормові вітри. Очікується ожеледиця на дорогах, посилення штормового вітру до 15-24 м/с і значні коливання температурного режиму. Починаючи з 25 січня, висока ймовірність сильного похолодання по Україні зі зниженням температури до -14-19°, а 27-28 січня – до 20-25°“, – сказав він.

Джерело: http://www.dsns.gov.ua

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *