Робота відділу ведення Державного реєстру виборців протягом 2017 року

2 січня під час першої цьогоріч апаратної наради, проведеної міським головою Олександром Бакликовим, розглядалося питання щодо роботи відділу ведення Державного реєстру виборців протягом 2017 року. Начальник відділу Катерина Ільченко повідомила, що відповідно до ст.22 ЗУ «Про Державний реєстр виборців», відділом ведення Державного реєстру виборців здійснюється щомісячне поновлення бази даних Реєстру на підставі відомостей, які надходять до відділу від суб’єктів подання відомостей про виборців. У 2017 році проведено 12 щомісячних періодичних поновлень.

Так, згідно відомостей Лебединського МС УДМС, за 2017 рік до відділу ведення Державного реєстру виборців подана інформація стосовно виборців:

  • які отримали паспорт громадянина України у зв’язку із зміною прізвища, імені, по батькові, дати або місця народження: 127;
  • відомості щодо набуття та скасування громадянства до відділу не надходили.

Згідно відомостей реєстраційного відділу виконавчого комітету Лебединської міської ради, за 2017 рік до відділу ведення Державного реєстру виборців подана інформація стосовно виборців:

  • яким виповнилося 18 років : 172;
  • які зареєстрували своє місце проживання у відповідній адміністративно-територіальній одиниці: 720;
  • які зняті з реєстрації за місцем проживання у відповідній адміністративно-територіальній одиниці: 652;

Згідно відомостей Лебединського міського відділу ДРАЦС за 2017 рік до відділу ведення Державного реєстру виборців подана інформація стосовно виборців, які померли – 419 .

Згідно відомостей Лебединського районного суду за 2017 рік  до відділу ведення Державного реєстру виборців подана інформація стосовно виборців, які визнані судом недієздатними – 2 особи.

Згідно відомостей Лебединського психоневрологічного інтернату щодо виборців, які постійно нездатні самостійно пересуватися за 2017 рік до відділу подано інформацію стосовно 1 особи. Всі відомості опрацьовані та внесені до бази даних.

Відділом ведення сформовано та направлено до ЦВК 1 подання – щодо зміни адреси приміщення для голосування ВД № 590801 у зв’язку із виявленою технічною помилкою у рішенні виконкому щодо первинного формування виборчих дільниць.

З суб’єктами подання відомостей про виборців та відділом ведення Державного реєстру виборців налагоджена тісна взаємодія, у кожного із суб’єктів призначено відповідальну особу за подання відомостей. Всі відомості подаються до відділу вчасно та за встановленими постановою ЦВК № 6 від 13.01.2011р. формами. На протязі 2017 року було проведено 3 робочі наради з суб’єктами подання відомостей про виборців, на яких розглядалися питання якості та повноти поданих відомостей в процесі періодичного поновлення та проблемні питання взаємодії з відділом ведення Державного реєстру виборців.

В процесі візуального контролю бази даних Реєстру та проведеної звірки персональних даних виборців з адресною картотекою Лебединського МС УДМС  відділом ведення Державного реєстру виборців було направлено 49 запитів на 180 осіб. З них:

– до УДМС — 27 запитів (90 осіб);

– до органів юстиції — 3 запити (5 осіб);

– до інших органів (РВ ОМС, КУСОР) — 19 запитів (85 осіб).

В результаті співпраці з іншими відділами ведення Реєстру та Службою розпорядника Реєстру, а також опрацювання відомостей періодичного поновлення та відповідей на запити у 2017 році було видано 199 наказів керівника відділу ведення Державного реєстру виборців на 2 621 особу, зокрема:

  • про внесення запису до бази даних Реєстру 37 наказів на 174 особи;
  • про внесення змін до персональних даних виборців 129 наказів на 1 973 особи;
  • про знищення запису бази даних Реєстру 33 накази на 474 особи.

До відділуведення ДРВ надійшло:

  • 2 звернення виборців щодо внесення змін до даних у Реєстрі;
  • 1 звернення виборця щодо включення до бази даних у Реєстрі;
  • 1 особа перевірила себе у особистому кабінеті виборців;
  • 54 особи – перевірили свої дані у Державному реєстрі виборців особисто;
  • 20 осіб — звернулися щодо отримання своїх персональних даних з Реєстру (виборці, що зареєстровані в АРК та м.Севастополі);
  • 1 рішення суду щодо отримання особистих даних з Реєстру про виборця (ч.5,ст.26 ЗУ ДРВ — виключно за рішенням суду);
  • 1 звернення УДМС щодо отримання ІПД з Реєстру, на що було надано відмову;
  • 1 запит щодо отримання публічної інформації.

Також у 2017 році відділом ведення проведено випробування КСЗІ в автоматизованій інформаційно-телекомунікаційній системі “Державний реєстр виборців” відділу ведення ДРВ. Протокол випробувань направлено до ЦВК.

Відділом постійно ведеться моніторинг та перевірка:

– осіб з переліку указу Президента щодо набуття/скасування громадянства України;

– обліку судових рішень про визнання фізичної особи недієздатною та про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи. У разі необхідності вносяться зміни.

Відділом ведеться адресний реєстр де вносяться зміни про геоніми та будинки. Ведеться постійна прив’язка будинків до виборчих дільниць, що діють на постійній основі. Ведеться геоінформаційна підсистема АІТС ДРВ до якої постійно вносяться зміни.

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *