Депутаським корпусом затверджено бюджет міста на 2018 рік (+відео)

21 грудня відбулося перше пленарне засідання тридцятої сесії Лебединської міської ради сьомого скликання. Під час роботи сесії депутатським корпусом було прийнято низку важливих рішень. Основними питаннями порядку денного було затвердження міського бюджету на 2018 рік та Програми економічного і соціального розвитку міста Лебедина на 2018 рік.

Начальник фінансового управління Людмила Чичина повідомила, що обсяг дохідної частини міського бюджету на 2018 рік обраховано в сумі 277933,6 тис. грн., в т.ч. доходи загального фонду – 59411,8 тис. грн.  (в т.ч. офіційні трансферти – 216 020,1 тис. грн.), доходи спеціального фонду 2 501,7 тис. грн. (в т.ч. бюджет розвитку – 50,0 тис. грн.). Прогнозні показники доходів загального фонду міського бюджету на 2018 рік (без трансфертів) становлять 59411,8 тис. грн. і в порівнянні з очікуваним виконанням 2017 року збільшуються на 314,1 тис. грн., або на 0,5 %, по спеціальному фонду зменшуються на 2660,2 тис. грн. або на 48,5 %.

Загальний фонд складає 59411,8 тис. грн.: податок на доходи фізичних осіб – 35877,3 тис. грн.; місцеві податки і збори – 13695,1 тис. грн.; надходження від орендної плати за користування цілісним майновим комплексом та іншим майном, що перебуває в комунальній власності – 180,5 тис. грн.; акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що зараховується до міських бюджетів, пальне – 7863,9 тис. грн.; збір за спеціальне використання лісових ресурсів – 252 тис. грн.; податок на прибуток – 71,3 тис. грн.; плата за надання інших адміністративних послуг – 1305,7; інші надходження – 8,5 тис. грн.; інші (податки і збори, обов’язкові платежі) – 157,5 тис. грн.; дотації – 10848,7 (у тому числі базова – 7976,8 тис. грн.); субвенції – 205171,4 тис. грн. (у тому числі освітня – 25078,7 тис. грн.; медична – 21057,5 тис. грн.

Спеціальний фонд фонд складає 2501,7 тис. грн.: бюджет розвитку – 50,0 тис. грн.; інші (податки і збори, обов’язкові платежі) – 2451,7 тис. грн.

У проекті міського бюджету на 2018 рік передбачені наступні видатки.

На забезпечення здійснення відділами  виконавчого комітету Лебединської міської ради, наданих чинним законодавством повноважень – 6856,1 тис.грн., в т.ч. по загальному фонду в сумі 6 806,1 тис. грн., з них на виконання міських програм – 143,9 тис. грн., а саме: «Висвітлення діяльності  органів місцевого самоврядування в засобах масової інформації в 2018 році – 120,0 тис.грн., Міська цільова  програма  захисту населення і територій від надзвичайних  ситуацій техногенного та природного характеру на 2014-2018 роки (есплуатаційно-технічне обслуговування апаратури та інших технічних засобів оповіщення та зв’язку цивільної оборони) – 26,3 тис.грн. По спеціальному фонду – 50,0 тис. грн. на встановлення твердопаливного котла.

За бюджетною програмою «Заклади і заходи з питань дітей та їх соціального захисту» на виконання заходів з питань дітей та їх соціального захисту, передбачених  Програмою економічного і соціального розвитку міста з міського бюджету передбачаються видатки в сумі 5,0 тис. гривень.

За бюджетною програмою «Здійснення соціальної роботи з вразливими категоріями населення» на утримання Лебединського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді передбачено 228,6 тис. грн.

За бюджетною програмою «Реалізація державної політики у молодіжній сфері» на реалізацію Програми економічного і соціального розвитку міста  у справах  молоді передбачено 11,0 тис. грн.

За бюджетною програмою «Оздоровлення та відпочинок дітей (крім заходів з оздоровлення дітей, що здійснюються за рахунок коштів на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи)» на організацію відпочинку, оздоровлення і зайнятості дітей та учнівської молоді м. Лебедина передбачаються видатки з міського бюджету в сумі 45,0 тис. грн. на придбання путівок відділом молоді та спорту.

За бюджетною програмою «Соціальний захист ветеранів війни та праці» на виконання заходів передбачених Програмою економічного і соціального розвитку міста в бюджеті передбачено надання фінансової підтримки Лебединській міській організації  «Рада ветеранів» – 3,2 тис.грн.

За бюджетною програмою «Інші заходи з розвитку фізичної культури та спорту» – 71,0 тис.грн., на виконання Програми економічного і соціального розвитку міста, з них: за бюджетною підпрограмою «Забезпечення діяльності місцевих центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та проведення фізкультурно-масових заходів серед населення регіону» – 41,0 тис. грн. на проведення спортивно-масових заходів, проведення змагань з футболу, міні-футболу, волейболу, настільного тенісу, шахів, східних єдиноборств та участі міських команд в обласних та всеукраїнських змаганнях; за бюджетною підпрограмою «Підтримка спорту вищих досягнень та організацій, які здійснюють фізкультурно-спортивну діяльність в регіоні» – 30,0 тис. грн., а саме – надання фінансової підтримки  футбольній команді «Лебединець» – 10,0 тис.грн., надання фінансової підтримки громадській організації «Лебединська міська федерація панкратіону України» – 20,0 тис.грн.

За бюджетною програмою «Членські внески до асоціацій органів місцевого самоврядування» передбачені видатки на сплату щорічного членського внеску до Асоціації міст України у розмірі 13,1 тис. гривень.

За бюджетною програмою «Інша економічна діяльність» бюджетною підпрограмою «Цільові фонди, утворені Верховною Радою Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування і місцевими органами виконавчої влади і фонди, утворені Верховною Радою Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування і місцевими органами виконавчої влади» – 100,0 тис. грн. Використання коштів цільового фонду  буде проводитися у відповідності до Положення про цільовий фонд  Лебединської міської ради.

За бюджетною програмою «Заходи запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха» на виконання «Міської цільової  програми захисту населення і територій від надзвичайних  ситуацій техногенного та природного характеру на 2014-2018 роки» передбачено видатки загального фонду в сумі 10,0 тис. грн. для придбання матеріального резерву  на випадок надзвичайних ситуацій.

 «Громадський порядок та безпека» – 10,0 тис.грн. (загальний фонд), на виконання Програми економічного і соціального розвитку міста, з них за бюджетними програмами: «Заходи та роботи з мобілізаційної підготовки місцевого значення»  – 5,0 тис. грн. на сприяння  в проведенні мобілізації  громадян міста; «Інші заходи громадського порядку та безпеки» – 95,0 тис. грн. на встановлення камер відеоспостередення – 90,0 тис.грн. та на сприяння  у проведенні призову громадян міста – 5,0 тис.грн.

По відділу освіти виконавчого комітету Лебединської міської ради передбачені видатки на виконання функціональних обов’язків відділом освіти  виконавчого комітету Лебединської міської ради в сумі 505,6 тис. грн. За бюджетною програмою «Надання дошкільної освіти» за рахунок коштів міського бюджету утримується 5 закладів дошкільної освіти міста, з кількістю вихованців 925, на утримання яких в бюджеті передбачається 21 898,7 тис. грн. (загальний фонд – 21030,5 тис.грн., спеціальний фонд – 868,2 тис.грн.). На захищені статті по загальному фонду передбачається 20 767,1 тис. грн. Видатки на харчування дітей в дошкільних закладах  по загальному фонду заплановані в сумі 1 110,0 тис. грн.,  при вартості  харчування  1 д/дня 14,43 гривень, в т.ч. за рахунок бюджетних коштів 6,10 грн., батьківської плати  8,33 грн.

За бюджетними програмами «Надання загальної середньої освіти загальноосвітніми навчальними закладами» передбачені видатки по загальному фонду в сумі 37 827,8 тис. грн. та вечірньою школою  на суму 316,6 тис. грн., в тому числі за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету – 25 078,7 тис. грн. Зазначені видатки передбачені на утримання 6 загальноосвітніх навчальних закладів та вечірньої школи для надання якісної освіти 2 519 дітям. Видатки на харчування заплановані в сумі 697,6 тис. грн. (вартість д/дня – 3,77 грн. для учнів 1 – 4 класів, дітей пільгових категорій та дітей з малозабезпечених сімей, дітей-сиріт, дітей-інвалідів, дітей переселенців, дітей батьки, яких загинули під час проведення антитерористичної операції вартість д/дня – 7,77 грн.)

З метою підтримки обдарованих і талановитих дітей  передбачаються видатки в обсязі 7,2 тис. грн. на виплату стипендії міського голови.

По спеціальному фонду видатки складуть – 1189,3 тис.грн.

«Надання  позашкільної освіти позашкільними закладами освіти, заходи з позашкільної роботи з дітьми» передбачається 3 341,6 тис. грн. Зазначені видатки забезпечать функціонування центру позашкільної роботи з дітьми (2 247 дітей).

«Методичне забезпечення діяльності навчальних закладів» на утримання  методичного кабінету, логопедичного пункту передбачається 757,7 тис. грн.

За бюджетною програмою «Оздоровлення та відпочинок дітей (крім заходів з оздоровлення дітей, що здійснюються за рахунок коштів на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи)» передбачається 140,9 тис. грн. (загальний фонд) на оздоровлення та відпочинок дітей, в т.ч. на оздоровлення в пришкільних таборах – 107,9 тис. грн., на придбання путівок – 33,0 тис. грн.

За бюджетною програмою «Забезпечення належних умов для виховання та розвитку дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування у дитячих будинках сімейного типу, прийомних сім’ях, в сім’ях патронатного вихователя, надання допомоги дітям сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, яким виповнюється 18 років» передбачається 3,6 тис. грн. на виплату матеріальної допомоги (з розрахунку 1 810,0 грн. для 2 дітей, яким у 2018 році виповнюється 18 років).

За бюджетною програмою «Розвиток дитячо-юнацького та резервного спорту» передбачаються видатки у сумі 758,7 тис. грн. (загальний фонд) на утримання дитячо-юнацької спортивної школи, яка забезпечує навчально – тренувальну роботу 194 учнів.

По управлінню праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Лебединської міської ради у проекті міського бюджету на 2018 рік передбачені видатки: забезпечення діяльності апарату 3 854,5 тис.грн.; за бюджетною програмою «Надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати, вивезення побутового сміття та рідких нечистот» за рахунок субвенції з державного бюджету – 101 199,2 тис. грн. (загальний фонд); за бюджетною програмою «Надання пільг та субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу» за рахунок субвенції з державного бюджету – 1 475,4 тис. грн. (загальний фонд).

За бюджетною програмою «Надання пільг з оплати послуг зв’язку, інших передбачених законодавством пільг окремим категоріям громадян та компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян» – 424,3 тис. грн. (загальний фонд), зокрема, 81,0 тис. грн. – на санаторно-курортне лікування (12 осіб); 193,0 тис. грн. – на встановлення телефонів та абонплата – 665 особам; 86,4 тис. грн. – на виконання міської програми компенсації виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян комунальним автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування в міському сполученні та  3,9 тис.грн. з обласного бюдету для компенсації пільгового проїзду  інвалідам війни та учасникам бойових дій з числа учасників антитерористичної операції, добровольцям, членам сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, особам, що супроводжують інваліда війни I групи з числа учасників антитерористичної операції інвалідів війни  та окремих категорій громадян; компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремим категоріям громадян на залізничному транспорті – 60,0 тис. грн.

За бюджетною програмою «Надання допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, особам з інвалідністю з дитинства та тимчасової допомоги дітям» за рахунок субвенції з державного бюджету – 52 944,5 тис. грн. (загальний фонд).

За бюджетною програмою «Пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» за рахунок субвенції з обласного бюджету – 72,4 тис. грн. (загальний фонд).

За бюджетною програмою «Надання допомоги по догляду за особами з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу» за рахунок субвенції з державного бюджету – 1 400,7 тис. грн. (загальний фонд).

За бюджетною програмою «Видатки на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни» за рахунок субвенції з обласного бюджету –16,5 тис. грн. (загальний фонд).

За бюджетною програмою «Надання соціальних та реабілітаційних послуг громадянам похилого віку, інвалідам, дітям – інвалідам в установах соціального обслуговування» – 2936,4 тис. грн. (загальний фонд – 2929,4 тис. грн., спеціальний фонд – 7,0 тис. грн. на забезпечення діяльності територіального центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг). За бюджетною програмою «Здійснення соціальної роботи з вразливими категоріями населення» – 9,7 тис. грн.,  в т.ч. передбачається проведення заходів державної політики із забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків  в сумі 5,0 тис. грн. та заходи державної політики з питань сім`ї в сумі 4,7 тис. грн.

За бюджетною програмою «Надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги» – 200,0 тис. грн. за рахунок коштів міського бюджету та 124,8 тис.грн. за рахунок субвенції з державного бюджету.

За бюджетною програмою «Надання пільг населенню (крім ветеранів війни і праці, військової служби, органів внутрішніх справ та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи), на оплату житлово-комунальних послуг» – 43,4 тис. грн. на надання пільг по оплаті житлово – комунальних послуг інвалідам I – II груп по зору (21 особа).

За бюджетною програмою «Соціальний захист ветеранів війни та праці» бюджетною підпрограмою «Надання фінансової підтримки громадським організаціям інвалідів і ветеранів, діяльність яких має соціальну спрямованість» – 3,0 тис. грн. для надання фінансової підтримки громадським організаціям інвалідів.

За бюджетною програмою «Організація та проведення громадських робіт» – 13,0 тис. грн. на оплату праці осіб, які направлені міськрайонним центром зайнятості до управління соціального захисту населення та будуть задіяні в інформаційних (консультативних) центрах для організації прийому населення з питань надання житлових субсидій.

За бюджетною програмою «Виплата державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом “гроші ходять за дитиною” та оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя» за рахунок субвенції з державного бюджету – 1 717,7 тис. грн. (загальний фонд).

За бюджетною програмою «Інші заклади та заходи» – 192,5 тис. грн. (загальний фонд), в т. ч.: грошова допомога на проведення поховання деяких категорій громадян (20 осіб) – 6,0 тис.грн.; доступ до мережі  Internet особам з обмеженими фізичними можливостями (24 осіб) – 11,5 тис.грн.; матеріальна допомога громадянам, які опинилися у складних життєвих обставинах (36 осіб) – 10,9 тис.грн.; матеріальна допомога на лікування учасникам АТО (5 осіб) – 10,0 тис.грн.; особам із захворюванням, які потребують лікування шляхом гемодіалізу (3 осіб) – 32,4 тис.грн.; надання разової грошової допомоги сім’ям загиблих військовослужбовців учасників АТО (2 осіб) – 10,0 тис.грн.; надання разової грошової допомоги пораненим військовослужбовцям учасникам АТО (5 осіб) – 15,0 тис.грн.; допомога на дітей, батьки яких померли або загинули в зоні АТО (4 осіб) – 14,4 тис.грн.; надання одноразової матеріальної допомоги особам з метою проїзду до місця проходження військової службі за контрактом (32 осіб) – 16,0 тис.грн; на забезпечення твердим паливом (дровами, торфобрикетами) сімей учасників антитерористичної операції – 40,0 тис.грн.(обласний бюджет); для забезпечення відшкодування за встановлення пам’ятників та облаштування місць поховання загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції – 26,3 тис.грн. (обласний бюджет).

По відділу культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради передбачені видатки у сумі 311,1 тис. грн. (загальний фонд) на забезпечення діяльності апарату. За бюджетною програмою «Надання спеціальної освіти школами естетичного виховання (музичними, художніми, хореографічними, театральними, хоровими, мистецькими)» – 2460,6 тис. грн. (загальний фонд – 2254,0 тис. грн., спеціальний фонд – 206,6 тис. грн. Зазначені видатки забезпечать функціонування  школи естетичного виховання дітей  з чисельністю учнів 209 дітей.

За бюджетною програмою «Забезпечення діяльності бібліотек» – 477,9 тис. грн. (загальний фонд – 475,2 тис. грн., спеціальний фонд – 2,7 тис. грн.) Зазначені видатки забезпечать функціонування 3 бібліотек.

За бюджетною програмою «Забезпечення діяльності музеїв і виставок» – 650,7 тис. грн. (загальний фонд – 643,2 тис. грн., спеціальний фонд – 7,5 тис. грн.) Зазначені видатки забезпечать функціонування художнього музею.

За бюджетною програмою «Забезпечення діяльності палаців i будинків культури, клубів, центрів дозвілля та iнших клубних закладів» –  1 736,22 тис. грн. (загальний фонд –1 720,2 тис. грн., спеціальний фонд – 16,0 тис. грн.) Зазначені видатки забезпечать функціонування 2 клубних закладів та центру культури та дозвілля.

На проведення культурно-мистецьких заходів відповідно до програми соціально-економічного розвитку міста  передбачено 90,0 тис.грн.

По управлінню житлово-комунального господарства Лебединської міської ради передбачені видатки: за бюджетною програмою «Організація та проведення громадських робіт» у сумі 50,0 тис. грн. (загальний фонд) для організації та проведення громадських робіт з благоустрою; за бюджетною програмою «Організація благоустрою населених пунктів» – 4 595,0 тис. грн. (загальний фонд), з них на вуличне освітлення – 664,3 тис. грн., зелені насадження –  924,9 тис. грн., вулично-дорожня мережа –2 429,3 тис. грн.; утримання цвинтарів – 454,3 тис. грн.; інші види робіт з благоустрою –  122,2 тис. грн.

За бюджетною програмою «Інша діяльність у сфері житлово-комунального господарства» – 83,5 тис. грн. (загальний фонд), які будуть спрямовані на виконання завдань передбачених програмою  соціально – економічного розвитку міста.

За бюджетною програмою «Здійснення  заходів із землеустрою» – 250,0 тис. грн. (загальний фонд), які будуть спрямовані на виготовлення технічної документації із землеустрію про нормативну грошову оцінку.

За бюджетною програмою «Розроблення схем планування та забудови територій (містобудівної документації)» – 40,0 тис. грн. (спеціальний фонд), які будуть спрямовані на проведення експертизи генерального плану забудови міста.

За бюджетною підпрограмою «Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету» – 334,0 тис. грн. (спеціальний фонд).

За бюджетною підпрограмою «Утилізація відходів» у сумі 38,1 тис. грн. (спеціальний фонд) які будуть направлені на придбання  контейнерів для збору твердих побутових відходів.

Міжбюджетні трансферти з міського бюджету: «Субвенція з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері охорони здоров’я за рахунок коштів медичної субвенції» Лебединському районному бюджету  на здійснення переданих видатків у сфері охорони здоров’я за рахунок коштів медичної субвенції в обсязі 21057,5 тис.грн., в т.ч. на  надання первинної  медичної допомоги – 3523,6 тис.грн.

 «Субвенція з місцевого бюджету на утримання об’єктів спільного користування чи ліквідацію негативних наслідків діяльності об’єктів спільного користування» на спільне утримання Сумської  рятувально – водолазної станції з міського бюджету м.Лебедина передбачена субвенція  бюджету м.Суми  в обсязі 15,1 тис.грн.

 «Інші субвенції з місцевого бюджету»: обласному бюджету на виконання обласної програми здійснення  компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2016-2020 роки в обсязі 56,9 тис.грн. та 60,0 тис.грн. Лебединському районному бюджету на придбання ліків дитині хворій на фенілкетонурію –  50,0 тис.грн. та дитині хворій на муковісцитоз – 10,0 тис.грн.

Також під час роботи сесії затверджено внесення змін до міських програм: соціального захисту населення на 2017-20121 роки, комплексної програми  «Освіта м. Лебедин у 2016-2018 роках», комплексної міської програми «Правопорядок на 2016-2020 роки», деякі зміни до програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2017 рік, програми соціального  і економічного розвитку міста на 2017 рік, міського бюджету на 2017 рік. Було також розглянуто блок земельних питань.

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *