Про стан підготовки до святкування новорічних і різдвяних свят та організації дозвілля дітей під час зимових канікул

Сьогодні 18 грудня апаратна нарада була присвячена питанню “Про стан підготовки до святкування новорічних і різдвяних свят та організації дозвілля дітей під час зимових канікул”.
Першим доповідав т.в.о. начальника відділу культури і туризму виконкому Лебединської міської ради Станіслав Фоменко. Відділом культури і туризму розроблені та затверджені заходи з підготовки святкування новорічних та різдвяних свят. Згідно плану заходів ведеться активна підготовча робота.
З 25 по ЗО грудня планується проведення дитячих новорічних ранків у Кобижчанському міському клубі, центрі культури і дозвілля, дитячій школі мистецтв та на підприємствах міста. Розроблено змістовний сценарій з цікавими іграми та конкурсами, ведеться репетиційна робота. Для любительського об’єднання «Надвечір’я» готується новорічна розважальна програма.
З метою виховання духовної культури, збереження народних традицій, свят та обрядів традиційно будуть проведені новорічні щедрувальні програми по підприємствах, установах та організаціях міста, а також новорічні концертні програми для жителів с. Куданівка.
Працівниками відділу розроблено сценарій урочистого відкриття головної ялинки на площі міста (31.12.2017 р. о 19.00). Проводяться репетиції солістів та народних колективів.
Щоб зробити цікавими і змістовними дитячі зимові канікули працівники бібліотечних закладів підготували різноманітні ігрові та розважальні заходи, такі як: Проведення конкурсу дитячого малюнку «Зима-чарівниця», уроки народознавства «Йде по землі Миколай» та «Святий Миколай до нас завітай», години цікавих повідомлень «Як зустрічають Новий рік люди всіх земних широт», розважально-музичну програму «З Новим роком вітаємо і дорослих і малих!».
Стало доброю традицією проведення в клубних закладах розважальної програми «Різдвяні зустрічі», що планується провести у січні місяці 2018 р. Також йде підготовча робота до проведення міського відкритого фестивалю колядок та щедрівок «Різдвяний передзвін».
Усі приміщення закладів готові до святкувань новорічних та різдвяних свят.Наступним про підготовку до святкування Нового року та Різдвяних свят в місті Лебедині інформував директор КП”Комбінат благоустрою” Володимир Піщанський.
Згідно розпорядження міського голови комбінатом благоустрою були розроблені заходи по святкуванню Новорічних та Різдвяних свят.
1.Оформлення міста з використанням Новорічної атрибутики;
2.Встановити та прикрасити Новорічну ялинку;
3.Відремонтувати лавочки для сидіння в парку «Шевченка» та парку «Павла Полуботка»;
4.Встановити додаткові контейнери для сміття на площі Соборна;
5.Привести територію міста до задовільного санітарного стану;
6.Забезпечити охорону Новорічної ялинки;
7.Відремонтувати та пофарбувати всі аншлаги, які будуть задіяні на Новорічні та Різдвяні свята;
8.Привести в належний стан діда Мороза та Снігурочку;
9.Закупити гірлянди і дюролайт, а також новорічні прикраси для вулиць міста до Новорічних свят;
10.Відрегулювати вуличне освітлення згідно установленого графіку.
На 18.12.17 р. комбінатом благоустрою виконані наступні заходи:
1.Встановлена ялинка, прикрашена на 80% гірляндами і іграшками;
2.Відремонтовані і пофарбовані всі аншлаги які будуть задіяні на Новорічні та Різдвяні свята;
3.Виготовлені додаткові контейнера для сміття.Начальник відділу освіти Володимир Доценко доповів про організацію дозвілля дітей під час зимових шкільних канікул 2017-2018 навчального року. На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації № 707-ОД від 08.12.2017 року «Про організацію відпочинку, оздоровлення та змістовного дозвілля дітей і юнацтва під час зимових шкільних канікул», наказу міського відділу освіти № 285-ОД від 13.12.2017 року «Про організацію відпочинку, оздоровлення та змістовного дозвілля дітей і юнацтва під час шкільних зимових канікул» відділом освіти, навчально-виховними закладами міста розроблені плани виховної роботи на зимові канікули, які триватимуть з 25.12.2017 року по 09.01.2018 року. Двадцятого грудня буде проведена семінар-нарада із заступниками керівників з виховної роботи, методистами позашкільних навчальних закладів ш;одо організації та проведення новорічно-різдвяних свят у навчальних закладах міста.
15.12.2017 року проведений міський конкурс на кращу «Новорічну іграшку» за підсумками конкурсу оргкомітет визначив 10 кращих робіт, автори яких запрошені на новорічне свято «Ялинка міського голови» та будуть відзначені солодкими подарунками.
19.12.2017 року на базі Лебединського спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №7 Лебединської міської ради Сумської області буде проведено свято, присвячене Дню Святого Миколая для 23 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Під час свята діти-сироти та діти без батьківського піклування отримають речові та новорічно-різдвяні по дарунки-солодощі. До їхньої уваги буде представлена святкова концертно-розважальна програма, підготовлена педагогічним колективом та колективом вихованців центру позашкільної освіти.
До 20.12.2017 року відділом освіти будуть придбані 1290 шт. новорічних подарунків для учнів 1-4 класів, дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, для учнів пільгової категорії, які будуть запрошені на новорічне свято «Ялинка міського голови». Новорічні подарунки будуть роздані під час проведення новорічно-різдвяних заходів.
з 22.12.2017 року у навчально-виховних закладах розпочнеться проведення новорічних ранків, бал-маскарадів, розважальних новорічних вечорів.
22.12.2017 року шість дітей-сиріт та дітей без батьківського піклування, які знаходяться під опікою, відвідають свято обласної новорічної ялинки, яке відбудеться у Палаці дітей та юнацтва міста Суми.
25.12.2017 року десять дітей пільгової категорії відвідають обласне новорічно-різдвяне свято у Сумському обласному академічному театрі драми та музичної комедії імені М.С. Щепкіна.
Протягом зимових шкільних канікул учні загальноосвітніх шкіл, вихованці позашкільних навчальних закладів відвідають прем’єру новорічної вистави у театрі драми та музичної комедії імені М.С. Щепкіна «Різдвяна історія ».
Тридцять п’ять вихованців центру позашкільної освіти візьмуть участь 21.12.2017 року в обласному новорічному святі « Різдвяний передзвін».
Під час новорічних канікул на базі державного позашкільного закладу «Ровесник» організована відпочинкова зміна для дітей з особливими освітніми потребами. Одна дитина разом із матір’ю відпочивають у позашкільному закладі «Ровесник» із 14.12.2017 року до 27.12.2017 року.
24.12.2017 року грудня десять лідерів учнівського самоврядування загальноосвітніх навчальних закладів візьмуть участь у новорічному балі для лідерів учнівського самоврядування та творчо обдарованої молоді, який відбудеться у Сумському обласному академічному театрі драми та музичної комедії імені М.С.Щепкіна.
Педагогічним колективом та колективом вихованців Центру позашкільної освіти 04.01.2018 року буде організовано та проведено новорічне свято «Ялинка міського голови», на яке будуть запрошені сто дітей пільгових категорій. Під час свята буде проведений конкурс на кращий новорічний костюм.
На виконання виховного плану роботи навчально-виховних установ на зимові канікули адміністраціями навчальних закладів будуть проведені новорічні ранки, розважальні програми, інтелектуальні шоу, конкурси малюнків «Зимові візерунки», екскурсії до художнього музею та до шкільних музеїв, міський різдвяний турнір з волейболу, ігри та розваги на свіжому повітрі, подорожі до зимового казкового лісу, катання на ковзанах, санчатах, лижах. Також під час зимових канікул особлива увага буде приділена дітям пільгової категорії, родинам, які знаходяться в складних життєвих умовах. З метою попередження правопорушень, злочинності, бродяжництва, протиправної поведінки серед неповнолітніх перед початком зимових канікул організовано проведення виховних бесід. Під час зимових канікул адміністраціями навчальних закладів практичними психологами та класними керівниками будуть відвідані родини, які опинилися у складних життєвих обставинах та родини, у яких виховуються неповнолітні «групи ризику».
Класними керівниками, керівниками гуртків, вихователями дошкільних навчальних закладів, медичними працівниками навчально-виховних закладів, проводиться профілактична робота по запобіганню поширення гострих респіраторних та інших інфекційних захворювань і травматизму серед дітей дошкільного та шкільного віку у зимовий період.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *