Заробітна плата та стан її виплати на підприємствах Сумської області у жовтні 2017 року

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: у жовтні 2017р. на підприємствах, в установах та організаціях Сумщини було зайнято 206,4 тис.осіб проти 213,8 тис.осіб торік.

Нарахована заробітна плата одного штатного працівника у жовтні поточного року, в середньому, становила 6159 грн – це майже на половину більше порівняно із жовтнем минулого року. Щодо реальної зарплати (з урахуванням інфляції та сплачених податків), то відносно жовтня 2016р. вона зросла на 27%.

Заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах області упродовж жовтня збільшилася майже на 7 млн.грн і на 1 листопада 2017р. становила 126,9 млн.грн. При цьому 75% загальної суми боргу винні своїм працівникам економічно активні підприємства, а решта належить підприємствам-банкрутам та підприємствам, які призупинили свою діяльність.

Найбільшими боржниками із виплати зарплати серед економічно активних підприємств є ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання» (приблизно дві третини від загальнообласної суми заборгованості), Конотопський механічний завод та Шосткинський науково-дослідний інститут хімічних продуктів.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *