Міжнародний день волонтерів

Святкування Міжнародного дня волонтерів, яке щорічно відбувається 5 грудня, було запропоновано Генеральною Асамблеєю ООН в 1985 році. Це свято організовується для пропаганди соціально-економічного розвитку.
Сьогодні людей, які мають право відзначати це свято, зазвичай називають волонтерами. Весь вільний час вони присвячують суспільним справам, беручи участь у всіляких акціях, програмах соціальної взаємодопомоги, культурного просвітництва тощо. Досить часто волонтери ризикують своїм життям, беручи участь у ліквідації наслідків глобальних катастроф та природних катаклізмів чи інших надзвичайних ситуацій. Також цей день можна вважати святом людей, які допомагають персоналу дитячих будинків, будинків престарілих, лікарень швидкої допомоги і т.д.
Мета проведення свята у цивілізованих країнах полягає в залученні до волонтерського руху якомога більшої кількість людей, які готові на безкоштовній основі допомагати іншим. Норми праці волонтерів прописані в пунктах Всесвітньої декларації волонтерів.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *