Стан підготовки та утримання доріг в зимовий період та робота зі зверненнями громадян у Лебединському міськрайонному центрі зайнятості

Під час чергової апаратної наради 4 грудня присутнім до відома була доведена інформація про “Стан підготовки та утримання доріг в зимовий період 2017-2018 року” та “Звіт про роботу зі зверненнями громадян у Лебединському міськрайонному центрі зайнятості станом на 30.11.2017 року”.
Першим доповідав директор КП “Комбінат благоустрою” Володимир Піщанський.
Вулично-дорожня мережа міста Лебедина включає в себе 119 кілометрів доріг загальною площею близько 714 тисяч квадратних метрів. З них 40,5 кілометри доріг з твердим покриттям, це близько 350 тис.м2, З кілометри бруківки, 4,2 кілометри доріг з бетонним покриттям, 71,3 кілометри ґрунтових доріг. Протяжність вулиць обладнаних закритою зливовою каналізацією складає 2,4 кілометри, 53,2 кілометри вулиць міста обладнано штучним освітленням. Основним виконавцем робіт по утриманню вулично-дорожньої мережі є КП «Комбінат благоустрою».
На утримання вулично-дорожньої мережі бюджетом міста на листопад-грудень 2017 року передбачено 563,3 тисяч гривень, в тому числі:

  • систематичне очищення покриттів від пилу, сміття та інших наносів, шляхом їх підмітання, вивезення сміття – 317 тис. грн.;
  • очищення доріг від снігу та боротьба з ожеледицею – 220 тис. грн.;
  • профілювання ґрунтових доріг, підсипка-23,3 тис. грн.;
  • чистка водостоків та ливнево-приймальних колодязів – 3,0 тис. грн.

На утримання вулично-дорожньої мережі в зимовий період 2018 року заплановано 766 тис. грн. в тому числі:

  • систематичне очищення покриттів від пилу, сміття та інших наносів шляхом їх підмітання, вивезення сміття – 270 тис. грн.;
  • очищення доріг від снігу та боротьба з ожеледицею – 480 тис. грн.;
  • чистка водостоків та ливнево-приймальних колодязів -16,0 тис. грн.

Для утримання доріг в зимовий період КП «Комбінат благоустрою» проводилась необхідна робота , а саме підготовка снігоочисної техніки в кількості дев’ять одиниць.
Заготовлено ґрунтово-соляної суміші для посипки доріг від ожеледиці – 20 тонн при плані 750 тонн. До 10 грудня 2017 року буде заготовлено ще 130 тонн.

За рахунок коштів місцевого бюджету було закуплено машину МКДЗ на базі МАЗ з навісним обладнанням, а саме :

  • відвал для очистки снігу;
  • щітка підмітальна;
  • піско-розкидальне обладнання (на суму 2 мільйона 50 тисяч гривень);
  • телескопічний навантажувач з трьохпозиційним відвалом для очистки снігу.

Значною мірою в 2017 році була вирішена проблема відведення поверхневих вод з проїжджої частини вулиць з твердим покриттям, а саме: вул. Вокзальна, Русіянова, Лісова, 19 серпня, Першогвардійська, Новопостроєна, Сумська, Кобижча, Чернишевського, Кутузова, по іншим вулицям ці роботи заплановані на 2018 рік, а саме: вул. Будильська, Гастелло, Героїв Чорнобиля.
Незважаючи на те, що у порівнянні з 2015 роком на підприємстві збільшилося з п’яти одиниць до дев’яти одиниць снігоочисної техніки КП «Комбінат благоустрою» при великих снігопадах не справляється з очисткою доріг від снігу, для цього заключені договора з підприємствами міста, в яких є для цього необхідна техніка.

Наступним інформував директор міськрайонного центру зайнятості Микола Падалка.
Робота зі зверненнями громадян в Лебединському міськрайонному центрі зайнятості ведеться відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян». В установі запроваджено особистий прийом громадян директором МРЦЗ та заступником директора відповідно до затвердженого графіку.
Наказом директора Лебединського МРЦЗ визначено відповідальну особу, на яку покладено функції ведення передбаченої законом документації щодо розгляду звернень громадян.
Розгляду підлягають як усні так і письмові звернення. Їх розглядаються невідкладно, крім тих, що потребують більш детального розгляду. У будь-якому разі звернення розглядаються в строки передбачені законом, заявникам надаються усні та письмові відповіді, що фіксується відповідно до закону.
Особлива увага приділяється розгляду звернень представників соціально вразливих категорій населення, а також внутрішньо переміщених осіб та демобілізованих учасників АТО.
У приміщенні міськрайонного центру зайнятості кожен відвідувач має можливість ознайомитися з переліком послуг, що надаються службою зайнятості особам, що шукають роботу та реєстром оперативних вакансій як на території Лебединщини, так і за її межами. Інформація в секторі самостійного пошуку роботи постійно оновлюється.
Станом на 27.11.2017 року до Лебединського МРЦЗ надійшло загалом 12 письмових звернень громадян та 58 усних звернень, зафіксованих під час особистого прийому громадян директором та заступником директора МРЦЗ.
9 письмових звернень надійшло від жителів м. Лебедин, з них: 1 звернення – сприяння в працевлаштуванні; 7 звернень – перерахунок розміру допомоги по безробіттю; 1 звернення стосовно надання статусу безробітного та надання одноразової виплати допомоги по безробіттю для підприємницької діяльності.
Усні звернення громадян стосувалися питань: роз’яснення законодавства про зайнятість населення, правильності розрахунку допомоги по безробіттю, отримання довідок та інше.
На всі письмові та усні звернення були надані кваліфіковані відповіді, при необхідності робилися витяги з особових справ та видавалися довідки.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *