Працювала спостережна комісія

Відбулося чергове засідання спостережної комісії, що діє при виконавчому комітеті Лебединської міської ради та займається питаннями громадського контролю за дотриманням прав засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання, організацією виховної роботи з умовно-достроково звільненими від відбування покарання та наданням допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання.

Під час роботи комісії розглядалося питання стосовно профілактики рецидивної злочинності та правопорушень серед ociб, що повернулись з місць позбавлення волі. Як зазначила заступник начальника сектору превенції Лебединського відділення поліції ГУНП в Сумській обл. Оксана Маригіна, з метою покращення профілактичної роботи з криміногенними особами, своєчасного їx виявлення, взяття на облік та документування їхньої протиправної діяльності протягом 2017 року було проведено комплекс організаційних та практичних заходів. Проведено системний аналіз стану роботи Лебединського відділення поліції щодо ефективності здійснення профілактично-попереджувальних заходів з раніше судимими особами, здійснюється постійна індивідуально-попереджувальна робота з paнiше судимими особами, у першу чергу, піднаглядними. Вивчаються причини та умови, що сприяють вчиненню кримінальних правопорушень paнiшe судимими. До місцевих органів державної влади направлені інформаційні листи з пропозиціями усунення причин та умов, що сприяють вчиненню злочинів особами зазначеної категорії, вказано на необхідність бронювання робочих місць на підприємствах державної та інших форм власності та вирішення питання щодо поміщення ociб, які втратили родинні зв’язки до центрів соціальної адаптації ociб, звільнених з установ виконання покарань, з метою недопущення їx повернення до злочинної діяльності.

Після звільнення ociб з місць позбавлення волі, особи своєчасно ставляться на профілактичний облік Лебединського відділення поліції, вносяться дані до цeнтpaлiзoвaниx обліків. Своєчасно інформуються установи виконання покарань про їx прибуття до обраного місця проживания особи та постановку на обліки територіальних opraнiв внутрішніх справ.

Силами дiльничниx офіцерів поліції iз залученням працівників оперативних служб, систематично проводяться перевірки дотримання особами, які перебувають під адміністративним наглядом встановлених обмежень. За виявленими порушеннями особи притягувались до адміністративної відповідальності.

Аналізувався стан та ефективність роботи відділення поліції та вживалися заходи щодо розшуку ociб, звільнених з місць позбавлення (обмеження) волі, у разі неприбуття їx до обраного місця проживания, місцезнаходження яких невідоме.

Вживаються заходи індивідуально-профілактичного та правового характеру відносно ociб, які звільнилися з місць позбавлення волі, від яких, виходячи з достовірно встановлених фактів їх протиправної поведінки, можна очікувати вчинення адміністративних чи кримінальних правопорушень, забезпечено всебічну перевірку їx поведінки та способу життя. Посилено роботу щодо встановлення адміністративного нагляду за ініціативою поліції, відносно ociб, які незважаючи на попередження поліції, систематично порушують громадський порядок i права інших громадян, вчиняють інші правопорушення. За кожним фактом учинення paнiше судимими тяжких резонансних злочинів проводяться службові розслідування.

Також до відома членів спостережної комісії була доведена інформація про ведення обліку ociб, умовно-достроково звільнених від відбування покарання у Лебединському ВП ГУНП в Сумській обл. Станом на 23.11.2017 року на обліку Лебединського відділення поліції перебуває 15 ociб, які знаходяться під адміністративним наглядом поліції, 66 oci6, які формально підпадають під адміністративний нагляд та 39 oci6, які звільнені з місць позбавлення волі та не є адміннаглядовими та формально підпадаючими під нагляд.

Під час роботи комісії проводилась профілактично-виховна робота із особами, які перебувають на обліку Лебединського районного відділу з питань пробації  Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *