Школа подружнього життя!

Сьогодні у стінах Лебединського медичного училища імені професора М.І. Сітенка пройшла перша зустріч Школи подружнього життя. Це спеціальні курси розраховані на чоловіків та жінок, які бажають створити щасливу сім’ю, але не знають як. А також сімейні пари, які хочуть вирішити конфліктні ситуації у своїй родині. Тренери – Антон та Ірина ПРОЦЕНКО – психологи, сертифіковані сімейні тренери, коучі, консультанти. Також до нас долучився голова правління Альянсу “Україна за сім’ю” Віталій Орлов. Захід був проведений за ініціативи Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Лебединської міської ради.
Головним завдаванням Школи є – допомогти розібратися у багатьох важливих питаннях  сімейного життя з якими ви не в змозі розібратися самостійно.

Про актуальність проекту його засновники розповідають так: «За офіційною статистикою в Україні 73% розлучень. Ця статистика є майже сталою і якщо змінюється, то тільки в негативному світлі. Тобто офіційно визнано, що на 100 весіль припадає 73 розривів відносин. Сумщина лідирує у цій сфері з показником 80%. Неофіційна статистика (більш близька до реальної) – 80% в Україні та 87% на Сумщині. Більше половини з цієї кількості – молоді пари, які не прожили навіть 5 років спільного життя. Основні причини розлучень – не вміння спільно справлятися з життєвими труднощами; не поінформованість про те, до кого та коли треба звернутися за допомогою. Основний акцент, який роблять сучасні пари при плануванні подальших відносин – відіграти круте пишне весілля, обов’язково яскравіше, ніж у друзів та знайомих. Але потім постає основне питання: «Що робити після весілля? Як влаштовувати відносини? Про що розмовляти за обіднім столом? Як планувати спільне виховання дітей?» Одна з проблем, котра призводить до розлучень – егоїзм, непоступливість, кардинально протилежний набір цінностей, помилки при вихованні.»

Сьогодні відбулося лише знайомство, але тренери проекту зацікавилися нашим містом і готові  проводити на його території систематичні заняття. В Україні вже є позитивний досвід проведення аналогічних курсів, а саме у містах Львів, Київ та Краматорськ, сподіваємося, наше містечко стане наступним у цьому списку, адже, серед пар, що вже пройшли навчання, значно менший показник розлучень.

Учасниками заходу стали студенти Лебединського педагогічного училища ім. А.С. Макаренка, Лебединського медичного училища ім. професора М.І. Сітенка, Лебединського вищого професійного училища лісового господарства, а також просто бажаючі зміцнити свої стосунки зі своєю половинкою. До них також долучилася заступник міського голови Олена Кірєєва. Молодь дізналася про потреби та особливості чоловіків та жінок та не приховуючи поділилась своїми позитивними враженнями під час обговорення. Але це лише початок – у Школі подружнього життя кожен зможе дізнатися про: формулу сімейного щастя, любов та закоханість, ефективні способи вирішення конфліктів, сімейний бюджет, сексуальні відносини та інше. Заняття проходитимуть безкоштовно.

За деталями та з приводу запису звертайтеся за телефоном (095) 060 00 26

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *