Меморандум про співпрацю

16 листопада 2017 року працівниками Лебединського районного відділу з питань пробації Північно – Східного міжрегіонального управління виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції була проведена спільна нарада з працівниками Лебединського міськрайонного центру зайнятості населення. У зв’язку  із підписанням 11 жовтня 2017 року Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між Міністерством юстиції, Міністерством соціальної політики та Державною службою зайнятості, з метою розвитку співробітництва у сфері соціальної адаптації осіб, які звільняються з місць позбавлення волі, та соціальної підтримки осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Під час зустрічі були обговорені плани спільних дій щодо соціальної підтримки осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі. Фахівець Лебединського районного відділу з питань пробації Вікторія Павлішена наголосила, що працевлаштування  має важливе значення для соціальної адаптації засуджених, які звільнилися з місць позбавлення або обмеження волі, соціальної підтримки осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.  Крім цього висловила переконання, що розвиток співробітництва у сфері соціальної адаптації вищезазначеної категорії осіб та підвищення їх конкурентоспроможності  на ринку праці відіграє значну роль у зменшенні рівня рецидивної злочинності та забезпечення безпеки суспільства.

Учасники заходу вирішили підтримувати нові підходи до співпраці у сфері ресоціалізації, соціальної адаптації осіб, які відбувають або відбули покарання у виді обмеження або  позбавлення волі  на певний строк, соціальної підтримки осіб, засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі.

Лебединський районний відділ з питань пробації Північно – Східного міжрегіонального управління виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *