Готовність пасажирського автотранспорту, що здійснює перевезення пасажирів по місту, до роботи в зимовий період 2017-2018 року

Сьогодні 30 жовтня відбулася апаратна нарада, яку провів Олександр Бакликов. На ній було розглянуте питання: ”Про готовність пасажирського автотранспорту, що здійснює перевезення пасажирів по місту, до роботи в зимовий період 2017-2018 року”. Доповідав Начальник відділу торгівлі, побутового обслуговування населення та захисту прав споживачів управління економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лебединської міської ради  Олексій Харченко.
Перевезення пасажирів по місту є одним з основних пріоритетних показників соціально економічного розвитку міста.
Основні умови перевезень пасажирів по місту: виконання перевезень за затвердженим розкладом руху, забезпечення регулярності руху за маршрутом, дотримання вимог Закону України «Про автомобільний транспорт» та Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, перевезення пільгових категорій населення, дотримання норм, встановлених законодавством щодо охорони навколишнього середовища.
Перевезення пасажирів у місті здійснюють 8 приватних підприємців за 12 маршрутами та одна юридична особа – КП «Комбінат благоустрію» за одним маршрутом. Забезпечують маршрути 25 одиниць транспорту: з них 3 ГАЗ, 6 автобуси «ПАЗ», 7 – РУТИ, 8 БАЗів 22154 та 1 MERCEDES – BENZ 312D. Перевізники мають 7 резервних машин. Всі приватні підприємці мають розроблені паспорти автобусних маршрутів, погоджені з виконавчим комітетом, укладені договори між замовником – виконавчим комітетом міської ради з однієї сторони та приватними підприємцями з іншої сторони, на 5 років. Мають договори та ліцензії на перевезення пасажирів автомобільним транспортом, свідоцтво про реєстрацію та графіки маршрутів.
За звітний період автопарк міського пасажирського транспорту збільшився на 2 автобуси «ПАЗ». За 2017 рік проведений капітальний ремонт чотирьох маршруток.
За 2017 рік проведено два конкурси на перевезення пасажирів автомобільним транспортом по маршрутам №15 «вул. Сумська – центр – ЗОШ №6 – вул. Русіянова» та №16 «Черемушки – центр – Меморіал Слави». У зв’язку з не набранням жодного балу перевізниками -претендентами конкурсним комітетом була ухвалена пропозиція не визначати переможця конкурсу на маршруті №15.
Керуючись підпунктом 2 пункту б статті 30 закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» представниками виконавчого комітету Лебединської міської ради здійснюється контроль за належною організацією обслуговування населення у вигляді обстеження на предмет додержання приватними підприємцями маршрутних таксі графіків руху, схеми маршруту, культури обслуговування пасажирів, підтримки салонів автотранспортних засобів у належному санітарному стані та безпеки на переїздах.
У зв`язку з посиленням вимог до перевезення пасажирів по місту, відповідно до розпоряджень міського голови № 4-ОД від 11 .01.2017 «Про створення робочої групи з обстеження автобусних маршрутів загального користування м. Лебедина» проведена перевірка якості надання послуг з перевезення пасажирів по місту. По результатам обстежень у зв’язку із численними зауваженями на перевезення пасажирів по маршруту №6 «Черемушки – центр – завод «Темп» та за пропозицією постійної комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, торгівлі та побутового обслуговування населення, охорони навколишнього природного середовища договір з перевізником ФОП Яковлєвим Віктором Олексійовичем розірвано з 1 травня 2017 року.
З метою оптимізації маршрутної мережі міста з 1 червня призупинена робота по маршруту №1 «с. Куданівка – кінцева вул. Сумська». Розроблений новий маршрут №7 «Черемушки – с.Куданівка – вул Кобижча – СХТ – вул. Сумська». Відповідно до розпорядження міського голови №143-ОД від 29.09.2017 створено робочу групу щодо вивчення відповідності графіків руху автомобільного транспорту загального користування потребам жителям міста Лебедина. На даний час здійснюється організаційна робота по удосконаленню схеми маршруту комунального транспорту до перевезення пасажирів по місту.
Для забезпечення достовірності обрахування тарифів на перевезення пасажирів відповідно розпоряджень міського голови № 172-ОД від 06.10.2016, № 18-ОД від 03.02.2017, № 110-ОД 20.07.2017 проведені обстеження пасажиропотоку у міському маршрутному транспорті в листопаді 2016 році, в лютому та серпні 2017 року. Для отримання найбільш точних даних обстеження проводилися в робочі та вихідні дні на всіх маршрутах за виключенням №16 «Черемушки – центр – Меморіал Слави». До перевірок були залучені громадські активісти та депутати Лебединської міської ради. Ще влітку 2017 року перевізники звернулися до виконавчого комітету Лебединської міської ради щодо перегляду тарифів та встановлення його на рівні 4 грн. На засіданні виконавчого комітету міської ради 20.09.2017 обговорювалося питання щодо встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів мікроавтобусами та автобусами ПАЗ. Проте за результатами голосування проект рішення «Про встановлення тарифівнапослуги з перевезення пасажирів мікроавтобусами та автобусами ПАЗ» не набрав необхідної кількості голосів членів виконкому для його прийняття.
З урахуванням зимових умов підприємцями – перевізниками підготовлений автотранспорт:
1. Придбані зимові покришки на всі машини;
2. Замінена речовина в охолоджевувальній системі на зимову;
3. Системи обігріву салонів перевірені і знаходяться в робочому стані;
4. Частково придбані нові акумулятори до роботи при холодній погоді;
5. Перевірена гальмівна система, проведена заміна тормозних колодок.
Усі підприємці – перевізники своєчасно пройшли державні технічні огляди автотранспорту.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *