18 жовтня – Європейський день боротьби із торгівлею людьми

Факт відзначення цього дня є нагадуванням про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, перслідуванні злочинців, наданні допомоги потерпілим, ведення превентивної роботи.
На виконання Державної цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми в Лебединському педагогічному училищі з метою підвищення рівня поінформованості та усвідомлення гостроти проблеми студентами 3 курсу спеціальності «Соціальна педагогіка» спільно з управлінням праці та соціального захисту населення провели відеолекторій “Торгівля людьми – це не міф, це реальність”.
Було переглянуто фільм “Станція призначення – життя”. Роздано буклети: “Зупинимо торгівлю людьми разом!”. Ніна Гончарова – заступник начальника – начальник відділу праці, сімейної та гендерної політики зазначила, що національним координатором у сфері протидії торгівлі людьми є Міністерство соціальної політики в Україні, ознайомила з порядком встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.
Вона зауважила, що продовжується робота по впровадженню проектів та програм міжнародних та громадських організацій, спрямованих на попередження торгівлі людьми та наданню допомоги потерпілим, зокрема Сумською обласною організацією Ліги соціальних працівників України “Професійна ліга Сумщини”.
Світлана Коваленко – соціальний педагог училища звернула увагу на те, що торгівля людьми у XXI столітті – це найшвидше зростаюча злочинна індустрія у світі, а Україна – одна з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі. Повідомила студентам про Національну гарячу лінію з питань протидії торгівлі людьми та консультування з питань міграції (0 800 505 501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів України) та 527 (безкоштовно з усіх номерів мобільних операторів).

Вулична акція: “Ви маєте право на підтримку та допомогу”

Торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має як економічні, соціальні, педагогічні, так і психологічні причини.
Незважаючи на здійснення певних зусиль з боку держави в напрямку протидії торгівлі людьми – криміналізацією злочину в національному законодавстві – прийняття та виконання Державної цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми, проблема торгівлі людьми залишається актуальною і це негативне явище має стійкі тенденції до поширення, особливо зараз, коли Україна опинилася у військовому конфлікті.
18 жовтня – студенти Лебединського медичного училища спільно з управлінням праці та соціальногго захисту населення провели вуличну акцію: „Ви маєте право на підтримку і допомогу”. Розповсюджені буклети студентами мали на меті зробити все можливе, аби убезпечити наших громадян від потрапляння до ситуацій торгівлі людьми.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *