Мужність і відвага крізь віки

День захисника України — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем українського козацтва.
Бібліотеки міста в ці дні, з метою національно-патріотичного виховання молоді, проводять цікаві заходи, зустрічі з українськими воїнами, волонтерами та вшановують пам’ять загиблих героїв, які віддали своє життя за Вільну Україну від найдавніших часів до сьогодення.
Працівники бібліотеки №1 взяли участь в уроці патріотизму «Від козаків до кіборгів», що проводився для учнів 9 класу в ЗОШ №3. На захід було запрошено волонтера Спічку Олександра Анатолійовича, який розповів багато цікавого зі своєї волонтерської діяльності в зоні АТО. А бібліотекар Храмцова Ольга зробила презентацію нових надходжень літератури про АТО та козацької тематики на тему «Україна славить своїх героїв». Учні з задоволенням прослухали виступ, а згодом з цікавістю переглянули запропоновані книги.
Для тих, хто захоплюється історією своєї держави, в читальній залі бібліотеки №1 оформлено книжкову виставку-портал «З глибини століть», що присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорізького, їх державній діяльності.
В пам’ять про загиблих земляків в зоні АТО та до Дня захисника України представлено виставку-реквієм «Героям слава!».
Напередодні свята до книгозбірні №2 завітали учні 3-4 класів ЗОШ І-ІІІст. №5. З ними було проведено урок народознавства «Козацькому роду – нема переводу». Колись козацтво виконало покладену на нього історичну місію і врятувало український народ від загибелі. Сучасні козаки гідні слави своїх предків. І це доводили юні учасники заходу. Вони з задоволенням взяли участь у вікторині юних козачат, вивчали кодекс лицарської честі юного козака,а заповіді козаків дозволили зануритись в неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби. В читальній залі бібліотеки до Дня українського козацтва оформлено тематичну книжкову виставку «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра».
В бібліотеці №3 з юними відвідувачами було проведено мандрівку в минуле «Доти буде Україна, доки будуть козаки». Бібліотекар Венжега Катерина розповіла присутнім про минуле українського козацтва і сьогодення на Сході нашої держави. Діти поринули в минуле України, на Січ, на острів Хортицю – осередок козацтва на Дніпрі, ознайомилися з життям запорізького козацтва та відповіли на запитання вікторини.

Завідувач бібліотекою №1 Дворницька Світлана

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *