Майстер-клас у художньому музеї: як народжується картина

Вишуканий живопис, віртуозна графіка, майстерна пластика – невід’ємна частина національної культури, джерело духовного розвитку і задоволення естетичних потреб людини. Роботи художників будять прагнення до прекрасного, спонукають замислитися над суттю буття.

Але бути художником – це не тільки покликання, а й справжня професія, і як у інших професій, у художників є своє професійне свято, що припадає на другу неділю жовтня.

До цього дня в Лебединському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва відбувся святковий захід «Всі фарби світу в їх руках сьогодні». 6 жовтня 2017 року гості музею – учні міської дитячої школи мистецтв   ім. Б.Р. Гмирі (викладач – Лариса Маркелова) та учні 5 класу ЗОШ № 1 (класний  керівник – Ольга Зазеко) познайомилися із сумським художником Андрієм Миколайовичем Багном, який показав майстер-клас, та менш ніж за годину перетворив біле полотно на справжній шедевр.

Під час зустрічі глядачі отримали можливість доторкнутися до найпотаємніших глибин творчості, до процесу народження нової картини.

За роки своєї творчої діяльності митець виробив власну ексклюзивну техніку. «Для мене живопис – це музика, виражена у фарбах. Я намагаюсь, щоб картини створювали в першу чергу позитивний настрій» – так говорить про свої роботи  Андрій Миколайович. Його мистецтво– це не закоханість у себе, а бажання передати красу природи з любов’ю і творчим натхненням.

Талановитий художник у цікавій формі розповів про тонкощі сучасного живопису, наголосивши на тому, що процес створення картини полягає через роботу з підсвідомим,  з своєю уявою, через вміння почути свій внутрішній голос. Його твори зігрівають душу теплом і змушують уважніше і добріше ставитись до навколишнього світу. Це світлоносне, з м’яким і насиченим кольором малярство не залишає глядачів байдужим.

Музичний подарунок від солістки МЦКД Олени Листопад став чудовим доповненням до святкового заходу, де прозвучало багато гарних слів та побажань художнику.

Свою роботу, написану під час майстер-класу, Андрій Миколайович передав в дар художньому музею.

Сайт художнього музею – http://artmuseum.lebedyn.org/

Художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *