Сьогодні Міжнародний день без автомобіля.

22 вересня в багатьох країнах світу відзначається Міжнародний день без автомобілів. Традиція проводити День без автомобілів народилася в 1998 році у Франції. Тоді цей день відзначили всього біля двох десятків міст. Зате вже до 2001 року до руху офіційно приєдналося більше тисячі міст в 35 країнах світу.

День без автомобілів в Україні офіційно не відзначається, однак акції “День без авто” проходять за ініціативою громадськості чи місцевих органів влади в окремих містах України.

Мета акції – переконати водіїв скористатися в цей день громадським транспортом, щоб знизити в місті рівень забруднення повітря. Адже дуже велика кількість машин — проблема не лише великих міст, це проблема вже досить давно є глобальною.

Розуміючи, що в сучасних умовах повністю відмовитися від автомобілів просто неможливо, хочеться нагадати громадськості про проблеми, які несе з собою автотранспорт.

Щоразу заводячи двигун автомобіля, ви прискорюєте зміни клімату – адже СО2 переважає серед інших парникових газів, що посилюють здатність атмосфери утримувати тепло. Наслідки глобальної зміни клімату добре помітні вже зараз: тануть льодовики, піднімається рівень Світового океану, гинуть коралові рифи, океанські течії змінюють свій напрямок.

Але за браком інформації далеко не всі усвідомлюють взаємозв’язок і не готові поступитися власним комфортом заради покращення ситуації на планеті.

На жаль, за спостереженнями минулих років, власниками автотранспортних засобів в нашій державі цьому дню приділяється невелика увага і 22 вересня не спостерігається зменшення автотранспортного потоку на вулицях нашого міста.

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *