Стан галузі тваринництва у Сумській області

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: у січні–серпні 2017р. на Сумщині вироблено 36,5 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 285,8 тис.т молока, 280,6 млн.шт яєць.

Перевищили рівень аналогічного періоду минулого року по виробництву м’яса сільгосппідприємства (які складають оперативну звітність) 10 районів Сумщини, з них найбільше: у Глухівському, Шосткинському, Путивльському та Буринському районах. Виробництво молока збільшилося у сільгосппідприємствах 6 районів області, а найбільше у Шосткинському – більш ніж на чверть. Середній надій молока від однієї корови збільшився проти січня–серпня 2016р. на 153 кг і становив 3680 кг.

Чисельність поголів’я худоби та птиці на 1 вересня 2017р. в усіх категоріях господарств становила 159,1 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. корів – 82,3 тис.голів), свиней – 118,2 тис.голів, овець та кіз – 45,3 тис.голів, птиці – 6750,9 тис.голів.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *