«Теплі дні» Дмитра Маковецького

З 12 вересня 2017 року лебединці та гості міста мають змогу відвідати виставку талановитого молодого художника Дмитра Маковецького, яка відкрилася в Лебединському міському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва. На виставці представлено 18 живописних робіт, сповнених теплотою та ніжністю літніх відтінків.

Дмитро Маковецький родом із міста Мурманська. Був студентом Харківської академії дизайну і мистецтв. Вчився в майстерні сюжетно-тематичної картини під керівництвом професорів В.І. Ковтуна та Ю.Н. Вінтаєва. Учасник національних та міжнародних виставок і пленерів. Член Національної Спілки Художників України (молодіжне об’єднання). Його роботи знаходяться в приватних зібраннях України, Росії і Європи. Останні кілька місяців живе у Лебедині.

У своїй творчості художник щиро намагається відобразити красу світу у його багатогранності та розмаїтті. Його роботи, представлені в художньому музеї, об’єднує любов до життя. У них – відображення романтичного настрою літа, експресія осені, лірика морського узбережжя і чиста блакить ранкового горизонту, єдність людей з природою, їх праця і життя.

У своїх роботах Дмитро Маковецький спирається на традиції реалізму збагачуючи їх емоційним декоративним початком. В них – щирість, чуттєвість, емоції, пульсуючий живий і мальовничий простір.

Як розповідає сам художник, більшість робіт, представлених на виставці, це, в певній мірі, пленерні роботи, але багато з них доопрацьовувались вже у майстерні. Тому часто існує велика різниця між тим, що було спочатку, і тим, що вийшло на кінцевому етапі творчого процесу. Інколи, зазначає митець, це вже зовсім інша робота, тому що вона була переосмислена, більше організована – як в плані композиції, так і в плані колористики.

Одним з перших привітав художника із відкриттям виставки в Лебедині – міський голова Олександр Бакликов. Він відзначив яскраві гармонійні та емоційно-насичені образи майстра та вручив Дмитру Маковецькому подяку «за вірне служіння мистецтву, талант і творчий пошук, а також  з нагоди відкриття виставки «Теплі дні» в Лебединському художньому музеї».

Приємно, що на відкриття виставки завітали студенти художнього відділення Лебединського педагогічного училища та учні Лебединської СШ №7, які активно цікавилися представленими роботами та задавали художнику безліч запитань.

Доповнили враження від виставки музичні композиції від Олени Листопад, а також повні тепла слова Тетяни Чуйко та Івана Мальцева.

Насолодитись атмосферою «теплих днів» Дмитра Маковецького можна в Лебединському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва з вівторка по п’ятницю, (з 08.00 до 17.15) та в суботу (з 08.00 до 16.00). Музей знаходиться за адресою: пл. Волі, 17, тел. для довідок 2-18-81.

Художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *