Зміни до порядку надання субсидії

Постановою Кабінету Міністрів України від 18.08.2017р. № 609 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» змінено період, за який враховуються доходи під час призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово- комунальних послуг, з чотирьох кварталів до двох кварталів.

Передбачено під час здійснення розрахунку субсидії на наступний період у травні для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді, враховувати доходи за третій – четвертий квартали попереднього року, а розрахунок субсидії на опалювальний сезон у жовтні проводити на підставі доходів за перше півріччя поточного року.

Таким чином, враховуватимуться більш актуальні доходи громадян.

Інформація про доходи отримуватиметься, як і раніше, від ДФС та Пенсійного фонду України.

Звертаємо увагу, що змінюється період отримання доходів лише при призначенні субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. При призначенні субсидії для відшкодування витрат на придбання твердого палива і скрапленого газу та субсидії для відшкодування витрат на придбання твердого палива і скрапленого газу і оплату житлово-комунальних послуг враховуються доходи за попередній календарний рік.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *