Інформація про хід виконання організації та проведення призову громадян України на строкову військову службу на території міста Лебедина у жовтні-листопаді 2017 року

На  підставі Закону України  «Про  військовий   обов’язок і військову службу», Указу Президента України від 24 лютого 2017 року № 44/2017 « Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу у 2017 році» та наказу Лебединського військового комісара від22 серпня 2017 року № 79 «Про  організацію та проведення призову громадян України на строкову військову службу на території   м.  Лебедин та Лебединському районі в жовтні – листопаді  2017 року», з метою підтримання Збройних Сил України, інших військових  формувань у боєздатному стані з 1 жовтня по 30 листопада 2017 року проводиться  призов громадян на строкову військову службу.

Видано розпорядження міського голови від 13.07.2017 № 107-ОД «Про організацію та проведення у серпні-листопаді 2017 року призову громадян України на строкову військову службу до Збройних сил України та інших військових формувань», яким затверджені склади призовної і медичної комісій та графік їх роботи. Організована робота призовної комісії.

Призиватися на строкову військову службу будуть придатні за станом здоров’я до військової служби в мирний час громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Чинним законодавством встановлено комплекс соціальних гарантій для призовників та військовослужбовців строкової служби.

При призові громадянам виплачується грошова допомога у розмірі двох мінімальних заробітних плат, що передбачено статтею 21 Закону, а порядок виплати визначено постановою КМУ від 12.08.2015 № 587 «Про затвердження Порядку виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу»).

Час проходження строкової військової служби зараховується до стажу роботи.

Відпустка військовослужбовцям строкової служби (за весь період проходження військової служби) надається тривалістю 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місця проведення відпустки та назад, але не раніш як через 3 місяці проходження ними строкової військової служби.

За ними, як і за мобілізованими та контрактниками зберігається робоче місце та середній заробіток (відповідні зміни були внесені до ст. 119 Закону України “Кодекс законів про працю України”у 2015 році).

Військовослужбовці строкової військової служби перебувають на повному державному утриманні. Вони розміщуються в казармах (на кораблях) згідно із Статутом внутрішньої служби Збройних Сил України, забезпечуються щоденним триразовим гарячим харчування та військовою формою одягу (літньою та зимовою) згідно встановленим норм.

За ними зберігаються жилі приміщення, які вони займали до призову на строкову військову службу. Вони не можуть бути зняті з обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

При звільненні військовослужбовцям строкової військової служби виплачується вихідна грошова допомога у розмірі 8-ми посадових окладів залежно від військового звання і посади.

Слід відмітити, що призовники строкової служби не будуть направлені для служби у зону проведення АТО.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *