19 серпня ми відсвяткували 363-тю річницю міста

Свято вийшло по-домашньому затишним, природнім і веселим. Знайшлося місце і для урочистих хвилин, і для невгамовних веселощів під музику та яскравого вогняного шоу.

Святкування розпочалося о 11:00 з мітингу біля Меморіалу Слави та завершилося пізно вночі неперевершеним фаєр-шоу “CONCORDIA”.
Цей день був насичений різноманітними заходами: починаючи з концертної програми артистів, виступу квартету “Гетьман”, гуртів, що завітали до нас в гості і завершуючи різноманітними конкурсами та шахматним турніром. А скільки було різноманітних торгівельних палаток… кожен міг придбати собі щось смачненьке.
Для дітей розваг було ще більше. Вони досхочу каталися на атракціонах, з’їли безліч морозива та інших солодощів, купували яскраві повітряні кульки та інші іграшки. Змогли навіть на один вечір перевтілитися в улюблених героїв, адже їх дивували можливостями гриму справжні майстри.
Незважаючи на вранішню спеку, сотні лебединців прийшли до Меморіалу слави, аби вшанувати воїнів-земляків. Багато молоді й дітей надавали мітингу неформальної атмосфери. Військовий оркестр відкрив зібрання виконанням Гімну України. Першим привітав гостей та містян міський голова Олександр БАКЛИКОВ. – Щиро вдячний всім ветеранам минулих воєн і нашим сьогоднішнім захисникам вітчизни, які своїм життям, здоров`ям забезпечили й забезпечують нам можливість працювати, навчатись, розбудовувати наше місто й укріплювати незалежність України! – сказав мер, після чого згадав і про присутніх лебединців. – Щиро дякую вам за вашу роботу! А всі проблеми – то пусте, ми їх вирішимо разом. Слава Україні! – Героям Слава! – відгукнулися мешканці славного козацького міста. Мер нагородив лебединців, які захищали Україну на сході і надавали волонтерську допомогу фронту, президентськими відзнаками й дипломами. Привітали містян зі святом заступник голови Сумської облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ і депутат Сумської облради Валерій ЧАЛИЙ. А символічний танець дівчат у червоних костюмах створював враження вогню, римуючись із Вічним вогнем, який палав у центрі Меморіалу слави. Покладання квітів, хвилина мовчання на честь загиблих воїнів і автоматні залпи стали урочистою кульмінацією першої частини свята.

У лісопарку під високими й стрункими соснами, розмістилося ярмаркове містечко з кольоровими атракціонами. У затінку шахові гросмейстери проводили міжміський турнір. Ароматний запах соснової глиці змішувався з димком від мангалів, рум’янились шашлики. Місцеві підприємці, художники, народні майстри й майстрині на численних ятках виставили смачні й гарні здобутки.
У другій половині дня в затінку сосен на домашніх ряднах розмістилися цілі родини. Містяни святкували з домашніми стравами. Невимушена атмосфера ближче до вечора доповнилася музикою, що чулася у всіх кутках парку. Це артисти вокального квартету «Гетьман» підкорювали лебединців сильними голосами й майстерністю виконання.
Темрява принесла прохолоду. Лебединці заповнили майданчик перед сценою, де виступали рок-музиканти. Хедлайнер музичної частини свята, гурт «Громадянин Топінамбур», довів до шаленства слухачів.
Фіналом свята стало фаєр-шоу із Сум «Concordia». Артистів оточили колом на безпечній відстані батьки рок-дітей, які посадили малечу на плечі. Наступні хвилини химерне вогняне видовище поєднувалося із танцювальними треками. Свято скінчилося під оплески містян. Овації ще довго лунали над нічним лісопарком, і надовго залишився післясмак приємних спогадів.

Лебедин  неймовірний, і це – правда.

більше фото шукай на

https://www.facebook.com/myLebedyn/

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *