Cтан надання соціальних послуг міським територіальним центром соціального обслуговування за І півріччя 2017 року

7 серпня під час чергової апаратної наради, проведеної міським головою Олександром Бакликовим, розглядалося питання стану надання соціальних послуг міським територіальним центром соціального обслуговування за І півріччя 2017 року.За словами директора територіального центру Сергія Яхвана, Лебединський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), який є самостійним структурним підрозділом управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради, надає соціальні послуги особам, котрі перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги за місцем проживання вдома.
Станом на 31 липня 2017 року територіальним центром обслуговується 807 осіб з числа пенсіонерів, інвалідів та одиноких непрацездатних громадян, які потребують соціального обслуговування та надання різних видів послуг.
За категоріями користувачів протягом звітного періоду 2017 року територіальним центром обслуговано 666 громадян похилого віку га 141 особу з інвалідністю, за статусом 193 ветерани війни (із них 12 інвалідів війни).
Відділенням соціальної допомоги вдома обслуговано за категоріями користувачів 521 громадян похилого віку та 66 осіб із інвалідністю, за статусом – 158 ветеранів війни (із них 12 інвалідів війни), 189 ветеранів праці. У сільській місцевості відділенням соціальної допомоги вдома обслуговано 16 чол.
Усі обслуговані громадяни є жителями Лебедина та сіл, що підпорядковуються міській раді.
Територіальним центром також здійснюється обслуговування самотніх громадян похилого віку, які не здатні до самообслуговування, але мають рідних, що повинні забезпечувати їм догляд і допомогу. Обслуговування таких громадян здійснюється за плату відповідно до тарифів на платні соціальні послуги. (Вартість обраховується за спеціальною формулою).
Станом на 31 липня 2017 року відділенням соціальної допомоги вдома обслуговано 88 одиноко проживаючих громадян, котрі отримують платні соціальні послуги. Всього за період з січня по липень 2017 року платних соціальних послуг було надано на суму 4,6 тис. грн.
Найбільш використовувані послуги: ведення домашнього господарства (на суму – 1,76 тис. гри.); придбання і доставка продуктів харчування, продовольчих та промислових товарів (на суму 2,7 тис. грн.); надання допомоги в оплаті комунальних послуг (на суму 0, 11 тис. грн.).
На виконання наказу Міністерства соціальної політики України №568 від 26.12.2011 р. «Про порядок організації мультидисциплінарного підходу з надання соціальних послуг у територіальному центрі соціального обслуговування» та наказу головного управління праці та соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації № 45-ОД, від 20.04.2012 р. «Про організацію виконання наказу Міністерства соціальної політики України від 26.12.2011 № 568» у Лебединському міському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг ) продовжує свою роботу мультидисциплінарна команда.
До складу команди входять медична сестра територіального центру, студенти III курсу Лебединського медичного училища. Команда надає комплекс соціально-медичних послуг 80 підопічним відділення соціальної допомоги вдома. Команда працює, надаючи послуги щотижня. Всього проведено 30 відвідувань та надано 3412 послуг соціально-медичного характеру.
Протягом 2016-2017 н.р. року продовжував свою роботу «Університет третього віку» за напрямком «інформаційні технології». Наказом по територіальному центру була затверджена група слухачів в кількості 10 чол. із числа пенсіонерів міста та громадян похилого віку.
Заняття відбувалися один раз на два тижні на базі місіонерського товариства «Суми – Духовне відродження», навчання проводив фахівець з інформатики .
Метою соціально-педагогічної послуги було ознайомлення пенсіонерів із азами комп’ютерної грамоти та навичками володіння ПК, роботою в мережі Інтернет.
На виконання розпорядження голови Сумської ОДА № 329-ОД від 12.06.2017 р. «Про підвищення рівня охоплення соціальними послугами осіб територіальними центрами соціальними обслуговування (надання соціальних послуг)» міським територіальним центром проведена певна робота по охоплення громадян соціальними послугами. Із 807 виявлених громадян похилого віку котрі потребують різних видів соціальних послуг всі 807 громадян охоплені певними видами послуг.
Станом на 31 липня 2017 року послугами пункту прокату технічних засобів реабілітації при Лебединському міському територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) скористалося 5 чоловік (3 візки інвалідних вуличних, 2 ходунків ).
У відділенні організації надання адресної, і грошової та натуральної допомоги виявлено 365 громадян, котрі потребують адресної натуральної допомоги згідно актів обстеження житлово-побутових умов.
Станом на 31.07.2017 р. відділенням обслуговано всі 365 громадян.
Відділенням надано адресної натуральної допомоги на суму 3,3 тисяч гривень.
Також міський голова звернув увагу на підготовку до проведення святкування Дня міста. Наголосив на вчасному прибиранні та облагородженні території міста.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *