Стан надання адміністративних послуг у місті та робота зі зверненнями громадян на КП “БТІ”

24 липня на апаратній нараді, проведеній міським головою Олександром Бакликовим, розглядалося питання стану надання адміністративних послуг за перше півріччя 2017 року. Начальник відділу з організації діяльності Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Лебединської міської ради Олена Мішеніна повідомила, що за 6 місяців поточного року для отримання адміністративних послуг до адміністраторів Центру звернулось 2515 осіб з питань: містобудування та архітектури – 39; земельних питань – 169; житлово-комунального господарства (видалення зелених насаджень) – 58; приватизація нерухомого майна – 8; торгівля та побутове обслуговування – 46; документи дозвільного характеру – 6; служба в справах дітей -11; міграційна служба -315; реєстраційний відділ: нерухоме майно – 251; реєстрація/зняття місця проживання – 975; управління Держгеокадастру – 637.

По поважним причинам 22 особам було відмовлено в наданні адміністративних послуг. Часто відмови в наданні адміністративних послуг відбуваються при зверненні осіб стосовно надання земельних ділянок для містобудівних потреб (що наразі пояснюється відсутністю детального плану та плану зонування території міста Лебедина). Основними причинами відмов в отриманні послуг є неповний пакет документів, який надається при зверненні.

До місцевого бюджету за надання адміністративних послуг надійшло надходжень в сумі 569 тис. грн.

Адміністраторами відділу було притягнуто до адміністративної відповідальності, передбаченої статтями 197, 198 Кодексу України про адміністративні правопорушення 234 особи, з них: 18 осіб притягнули до адміністративної відповідальності шляхом стягнення штрафу, 215 осіб притягнено до відповідальності через попередження. В Лебединському районному суді Сумської області розглядалась справа про адміністративне притягнення 1 особи, яка не досягла вісімнадцяти років.

Адміністраторами відділу постійно надаються консультації та методична допомога щодо отримання адміністративних послуг у Центрі.

Належна увага приділяється підвищенню кваліфікації та навчанню адміністраторів, з цією метою постійно проводяться семінари та тренінги, а також наради з представниками суб’єктів надання адміністративних послуг (Державна міграційна служба України в Сумській області, Управління Держгеокадастру в Сумській області, Головне територіальне управління юстиції), де розглядаються нововведення в законодавстві та вирішуються проблемні питання.

Відділ з організації надання адміністративних послуг Центр надання адміністративних послуг постійно удосконалює свою роботу, розширює спектр послуг, забезпечує комфортне перебування відвідувачів у Центрі та високу якість обслуговування. Триває робота по приведенню діяльності Центра до вимог чинного законодавства України та покращення надання адміністративних послуг населенню.

Окрім цього, під час апаратної наради розглядалося питання стану роботи зі зверненнями громадян протягом півроку на комунальному підприємстві «Бюро технічної інвентаризації виконавчого комітету Лебединської міської ради». Начальник підприємства Ольга Коваленко зазначила, що всього за півріччя 2017 року до КП «БТІ» надійшло  559  звернень (замовлень) громадян, з них: 148 – з приводу зміни власника нерухомого майна, 33 – щодо реєстрації будинкової книги, 378 – у зв’язку з добудовами до житлових будинків та  надвірних споруд , видачею довідок на нерухоме майно  з метою  оформлення спадщини та  відчуження майна , що на 26  звернень більше  в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року – 533   звернення.

Також до КП «БТІ» за півріччя 2017 року надійшло 116 запитів від правоохоронних органів та державних установ, що на 3 звернення більше у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

Серед поточних питань міським головою піднімалося питання подальшої співпраці із правоохоронними органами щодо реалізації у місті плану заходів, спрямованих на обмеження руху великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування при перевезенні вантажів.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *