У полі зору дотримання норм законодавства про працю

У стінах Лебединської міської ради відбулося чергове засідання міської робочої групи із забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці і дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

За інформацією Лебединського відділення Охтирської ОДПІ, протягом І кварталу 2017 року в Сумській обл. 2209 підприємств нараховували середньомісячну заробітну плату нижче законодавчо встановленого мінімального рівня, що становить 35,2 % від загальної кількості підприємств. Відсоток таких підприємств по Лебединському відділенню Охтирської ОДПІ становить 40, 4 %.

49 юридичних осіб міста протягом І кварталу 2017 року нараховували заробітну плату працівникам, розміром менше визначеної законодавством мінімальної заробітної плати. 1059 працівникам було нараховано заробітну плату менше мінімальної і з них 920 робітників відпрацювали повний квартал.

Згідно проведеного аналізу поданої звітності по єдиному внеску за січень-квітень 2017 року, 50 роботодавців зменшили кількість застрахованих осіб, також у квітні, порівняно з січнем, зменшилась кількість працюючих на 169 чоловік.

Під час засідання робочої групи з представниками роботодавців міста відпрацьовувалось питання дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, а також з’ясовувались причини скорочення працівників.  Представники 5 підприємств міста надали пояснення членам робочої групи щодо ситуації, яка має місце на кожному із підприємств.

Окрім цього, під час робочого засідання обговорювалося питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах міста.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *