Стан боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку в місті у І півріччі 2017 року

Сьогодні 17.07.17 відбулася апаратна нарада у міського голови, на якій було розглянуто питання: «Про стан боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку в місті у І півріччі 2017 року». Інформував – Тупікін Дмитро Віталійович, інспектор сектору превенції Лебединського відділення поліції.

Дмитро Тупікін, зазначає, що протягом першого півріччя 2017 року основні зусилля служб та підрозділів Лебединського відділення поліції були направлені на виконання завдань щодо захисту прав і свобод громадян від протиправних посягань, протидії злочинності, охорони публічного порядку та безпеки». Так, протягом звітного періоду на території м. Лебедина скоєно 186 правопорушень, які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, та за якими відкрито кримінальні провадження. Після проведення досудового розслідування 55 кримінальних провадження закрито за відсутністю події чи складу злочину.

З решти 131 кримінальних проваджень:
38 – невеликої тяжкості (16 – направлено до суду, 6 – закрито по п. 7 ч. 1 ст. 284 КГІК України (за реабілітуючими ознаками), по 16 – триває слідство); 50 – середньої тяжкості (13 – направлено до суду, 7 – з угодою про примирення, по зо триває слідство); 39- тяжких (12 – направлено до суду, 1 – з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності, 1 – з угодою про визнання винуватості, по 25 – триває слідство); 4 – особливо тяжкі кримінальні правопорушення – це розбої, по яким на даний час триває слідство. В минулому році було скоєно 2 особливо тяжких злочини (умисне вбивство та замах на умисне вбивство).
Не зважаючи на вжиті заходи щодо протидії злочинності, протягом поточного року скоєно наступні кримінальні правопорушення:
2 – доведення до самогубства. По даним провадженням триває слідство; 1 – завдання середньої тяжкості тілесного ушкодження, провадження направлено до суду з обвинувальним актом; 18 – завдання легких тілесних ушкоджень.
За результатами розслідування 5 проваджень закрито за реабілітуючими ознаками, 9 провадження направлено до суду, по решті – триває слідство; 1 – необережне середньої тяжкості тілесного ушкодження, провадження направлено до суду з обвинувальним актом; 1 – залишення в небезпеці. По даним провадженням триває слідство; 3 – ухилення від сплати аліментів. 1 проваджень даної категорії направлені до суду, 1 – закрито за реабілітуючими обставинами, по 1 – триває слідство; 46 – крадіжки, з них по 16 провадженнях досудове розслідування закінчено і вони направлені до суду, 2 – з угодою про примирення, по 28 – триває слідство; 3- грабіж. За результатами розслідування 1 провадження направлено до суду з угодою про примирення, по 2 – триває слідство; 4 – розбої, по 2 провадженням особам повідомлено про підозру, по решті триває слідство; 4 – шахрайства. За результатами розслідування 1 провадження направлено до суду з угодою про примирення, по з – триває слідство; 1 – порушення правил охорони надр, по даному провадженню триває слідство; 4 – привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем. За результатами розслідування 1 провадження направлено до суду з обвинувальним, актом, по З – триває слідство; 4 – незаконне поводження із зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами, по 2 провадженням триває слідство, 1 – з угодою про визнання винуватості, 1 – з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності; 2 – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, по ним триває слідство; 7 – незаконне заволодіння транспортними засобами. 1 – провадження направлено до суду з обвинувальним актом, по решті триває слідство; 1 – знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу, триває слідство; 1 – хуліганство направлено до суду з обвинувальним актом; 4 – наруга над могилою. Всі провадження направлені до суду з обвинувальними актами; 1 – втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, провадження з обвинувальним актом направлено до суду; 6 злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, з яких 2 – направлено до суду, 2-3 угодою про визнання винуватості, по решті триває слідство; 4 – підроблення документів, печаток, штампів та бланків. їх збут, використання підроблених документів. По даним провадженням триває слідство; 5 – зловживання владою або службовим становищем. По даним провадженням триває слідство; 4 – службове підроблення, по 2 провадженням обвинувальні акти направлено до суду, по решті триває слідство; 1- невиконання судового рішення – триває слідство; 2 – ухилення від покарання, не пов’язаного з позбавленням волі, провадження направлені до суду з обвинувальними актами.

З метою стабілізації криміногенної ситуації у місті проводилися профілактичні відпрацювання, під час яких за місцем проживання перевірялися особи, які перебувають на обліку за немедичне вживання наркотичних засобів, раніше судимі, особи, яким встановлено адміністративний нагляд, формально підпадаючи під адміністративний нагляд, особи, які ведуть антигромадський спосіб життя.

Також, міським головою Олександром Бакликовим, було підняте питання про заборону руху великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування при перевезенні вантажів ( це рішення закріплене в розпорядженні Уряду №869 від 21 жовтня 2015 року)
Наразі у нашому місті відбувається капітальний ремонт доріг і хотілося б, щоб ці дороги збереглися якнайдовше. Але ситуація складається таким чином, що вантажівки розбивають дорогу. Саме тому, міським головою, було запропоновано розробити разом з правоохоронними органами план заходів, які б попереджали це явище, а за потреби штрафували водіїв, які не дотримуються вимог чинного законодавства України.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *