Купальські гуляння у Лебедині

Одне із наймістичніших і найпопулярніших слов’янських  свят – Івана Купала, що відзначається в ніч з 6 на 7 липня, здавна вважається святом молоді і кохання. За давньою традицією цього дня дівчата вплітають у вінки свої надії і побажання якомога скоріше знайти пару, хлопці стрибають через вогнище та шукають цвіт папороті.

Цьогорічне  свято Івана Купала в місті Лебедині було яскравим, багатим на сюрпризи, а головне цікавим та веселим.

З 18-ї години на озері розпочалося театралізоване дійство, під час якого глядачів розважали талановиті вокалісти – представники міського центру культури і дозвілля,  гості із міста Суми – Артем Аветисян, Ірина Круподер, Максим Птащенко, хорегорафічні колективи міста та найочікуваніші гості свята – театр вогню «INDIGO».

  

Міський голова Олександр Бакликов привітав лебединців зі святом, побажав міцного здоров’я, щастя, родинного затишку, тепла та мирного неба над головою кожного українця. Справжнім сюрпризом для мешканців міста стало те, що за випадковим збігом обставин, саме цього дня до нашого міста прибула новенька спецтехніка – асенізаційна вакуумна машина МАЗ КО 503В-16 на базі МАЗ – 6312С3, яка була придбана при співфінансуванні з обласного бюджету. Присутній на святі депутат обласної ради Валерій Чалий привітав лебединців з святом Купала, а також з новеньким придбанням та висловив надію, що це тільки початок подальшого розвитку і процвітання міста в усіх його сферах життєдіяльності.

Для лебединців та гостей нашого рідного міста виступали кращі місцеві творчі колективи: народний аматорський ансамбль автентичного  співу «Стріла» (кер. Вікторія Гура), народний аматорський колектив «Лебедина пісня (керівник Микола Романенко), хореографічний колектив «Фреш» (керівник Олена Єршова),  хореографічний колектив «Соняшник» (керівник Ірина Усенко), хореографічний колектив «Royal dance» (керівник Іван Лисенко), Ольга Пащенко, Еліна Грачова, Людмила Щербань, Олена Демиденко, Світлана Циханська, Тетяна Бондар, Людмила і Володимир Брисенко та Максим Капран.

   

Кожен, хто долучився до святкування, зміг насолодитись не тільки театралізованим дійством, а й взяти участь у конкурсах на найдовшу косу, перетягування канату, піднімання гирі та отримати подарунки.

Родзинкою свята став, звичайно ж, виступ театру вогню «INDIGO». Тематичною постановкою та вправним володінням вогняною стихією дівчата захопили увагу усіх гостей свята, наповнивши кожного вибуховою хвилею позитиву.

 І ось нарешті, вправні володарки вогню підпалили купальську ватру – дійство захоплююче своїм масштабом та чаруюче своєю незбагненною містичною силою.

Лебединці  наповнені позитивом, у святковому настрої лишалися грітися біля величезного багаття, молодь веселилася на дискотеці від «Mix клубу», а дехто все ж таки гайнув по цвіт папороті, та хто-зна, може і знайшов?

Більше фото тут:

https://www.facebook.com/pg/myLebedyn/photos/?tab=album&album_id=1871152989813682 

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *