Суспільно-політична ситуація в місті та проведення призову громадян на строкову службу

Під час чергової апаратної наради, проведеної міським головою Олександром Бакликовим, розглядалися питання про суспільно-політичну ситуацію в місті з початку 2017 року та організацію та проведення чергового призову громадян на строкову військову службу у квітні-травні 2017 року.

Начальник відділу з питань внутрішньої політики Ольга Лахтар зазначила, що станом на 1 липня 2017 року у м. Лебедині зареєстровано 79 міських осередків політичних партій, 26 міських громадських організацій, 4 благодійні організації та 15 релігійних громад.

У 2017 році суспільно-політична ситуація в м. Лебедині характеризувалася середньою активністю громадсько-політичних сил.

З  початку  2017 року виконавчим комітетом погоджено проведення 4 масових заходів, ініційованих партійними організаціями, інститутами громадянського суспільства, релігійними громадами, установами та окремими громадянами.

Відповідно до отриманих заяв, міськвиконкомом вжито заходів щодо сприяння названим акціям: повідомлено Лебединське відділення поліції ГУНП в Сумській області для забезпечення охорони громадського порядку та організації обмеження руху автотранспорту в місцях проведення (коли це було потрібно). Всі акції пройшли мирно, фактів порушення громадського спокою не фіксувалося.

Дії влади міста спрямовані на тісну співпрацю та ведення постійного діалогу з представниками усіх політичних партій, громадських організацій та релігійних громад, впровадження заходів щодо консолідації та попередження проблем, що можуть мати деструктивний вплив на ситуацію. З цією метою у 2017 році було проведено 4 засідання громадської ради, що діє при виконавчому комітеті.

Серед політичних факторів визначальною рисою суспільних настроїв залишається криза довіри до органів влади і правопорядку. Сьогодні діяльність керівників різних рівнів оцінюється, досить, критично.

Серед громадських очікувань (суспільних запитів) актуальними є:

– врегулювання конфлікту на Сході країни. Суспільство втомилося від війни;

– забезпечення політичної стабільності та цілісності країни шляхом суспільного діалогу, попередження хаосу і ескалації екстремізму;

– припинення політики «затягування пасків», попередження подальшого зниження рівня життя населення;

– реальне зменшення корупції та підвищення ефективності інститутів влади.

Щодо оцінок міської влади, то серед лебединців залишається досить високим інтерес до роботи міської ради. Значні надії на зміни покладають представники молодого покоління.

Проте, значним залишається і число невдоволених громадян, які активно критикують практичні кроки міської влади в окремих сферах суспільного життя. Зокрема, в житлово-комунальній сфері, економіці, тощо. Обсяг критики, що надходить через електронні канали коммунікації залишається значним, але переважно від анонімних користувачів.

Разом з цим, населенням міста схвалюються практичні дії міської влади щодо ремонту дорожнього покриття, виконання робіт з благоустрою.

Підбиваючи підсумки, Ольга Лахтар зазначила, загалом можна констатувати, що ситуація на загальноукраїнському рівні, взаємовідносини у вищих структурах влади, а також названі вище процеси в економіці та суспільному житті є ключовими факторами формування суспільно-політичної ситуації на території Лебединської міської ради. При цьому, громадсько-політичне життя міста, переважно, відображає загальнодержавні тенденції та процеси, але й має свої регіональні особливості. Суспільні настрої в м. Лебедині – адекватні  наявній розстановці політичних сил в області і державі.

Щодо організації та проведення чергового призову громадян на строкову військову службу, заступник міського голови Олена Кірєєва зазначила, що на території міста Лебедин, у квітні-травні 2017 року проводилась підготовка та проведення призову.

Перед початком призову і відправкою призовників на обласний збірний пункт військовим комісаріатом проведені заходи:

–   узгоджені члени призових та медичних комісій;

– прийняте розпорядження по організації та проведення призову весною 2017 року;

– виданий та опублікований наказ військового комісара про проведення призову весною 2017 року;

– проведені інструкторсько-методичні заняття з відповідальними за військовий облік, членами призових та методичних комісій де було визначено обов’язки посадових осіб, доведення керівних документів;

– проведене визначення картотек особових прав призовників призовного ресурсу для забезпечення виконання завдання з призову;

– призовна дільниця приведена в готовність до початку чергового призову весною 2017.

– на обласному збірному пункті було проведено інструкторсько-методичне заняття з головами призовних комісій, головою медичної комісії, військовим комісаром та особовим складом відділення комплектування та призову, на якому роз’яснювалися посадові обовя’зки, розглядалися проблемні питання, вивчались призові ресурси та було доведено попереднє планове завдання;

– на адресу Лебединського відділу поліції були надіслані та відпрацьовувались ними списки на призовників, які не з’явились на засідання призових комісій в кількості-76 чоловік;

– постійно здійснювалась робота щодо оповіщення, направлення призовників на медичне обстеження, контроль за проходженням призовниками медичного обстеження, додержання термінів лікування;

– під час проведення призову постійно проводились виїзди груп розшуку в складі військовослужбовців військомату по місту Лебедин оповіщено 110 чоловік;

– кожного дня по кожному призовнику проводились вивчення та приймались рішення найбільш ефективного метода проведення оповіщення та розшуку, проводилось позмінне цілодобове чергування за визначеними адресами, до проведення заходів залучався весь особовий склад Лебединського ОМВК;

–  спільно з відділом поліції здійснювались спільніпошукові рейди;

– проводилаля постійна співпраця з Лебединським міськрайонним будинком праці щодо надання інформації про прийнятих на облік юнаків призивного віку;

–  проводилося оформлення та відпрацювання необхідної документації;

–  здійснювався попередній відбір для формування команд, відправка їх на обласний збірний пункт;

– було проведено ряд спільних нарад з залученням відповідальних за військовий облік організацій, навчальних закладів міста Лебедин, що до уточнення інформації про перебування призовників проводилась перевірка правильності ведення військового обліку.

Олена Кірєєва підвела підсумок, що за результатами роботи та відповідно до наряду Сумського ОВК призвано на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань 13 чоловік.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *