Розробка проекту Стратегії розвитку міста Лебедина на період до 2020 року

Шановні лебединці!
Запрошуємо Вас до співпраці. Пропонуємо розпочати важливий для міста проект та долучитися до створення проекту Стратегії розвитку міста 
Лебедина до 2020 року. Перед нами складний шлях, який ми можемо здолати, застосовуючи принципи командного мислення, згуртування інтелектуальних ресурсів та якісного використання наших можливостей.
Визначення пріоритетних напрямів комплексного розвитку міста – найвідповідальніший етап у розробленні стратегії  комплексного розвитку міст.

Стратегічне планування – системний шлях до управління змінами й досягнення консенсусу в усій громаді, а також створення спільного бачення економічного майбутнього громади, творчий процес визначення проблем та погодження реалістичних цілей, завдань і стратегій, здійснення яких вирішить ці проблеми. Стратегічне планування є також потужним інструментом об`єднання лідерів бізнесу та посадовців місцевої влади для створення публічно-приватних партнерств, що має позитивний вплив на місцевий діловий клімат та конкурентне становище громади, а також на вирішення інших питань, пов’язаних з рівнем життя всіх громадян.
Модель стратегії підбирається й виходить з потреб територіальної громади міста або економічного регіону.

Стратегічний документ включає комплексну систему завдань, які базуються на розумінні поточної ситуації та рівня розвитку міста, забезпечують досягнення стратегічного бачення та місії і гармонійно поєднують інноваційну промисловість,  високу якість людського капіталу та безпечне довкілля.

Основними етапами розробки стратегії розвитку є:

формулювання бачення;

аналіз зовнішнього і внутрішнього середовища;

визначення напрямів розвитку;

визначення стратегічних цілей;

формулювання операційних цілей і завдань;

пріоритезація цілей і завдань;

розробка проектів і програм досягнення поставлених цілей і завдань;

розробка системи оцінки ефективності і результативності стратегії, коректування цілей і методів їх досягнення.

Проведення вищезгаданих заходів має стати підґрунтям для появи досконалого стратегічного документу, який:

враховуватиме потреби різних партнерів – громади міста, представників бізнесу,освіти, культури та ін..;

відповідатиме  стандартам і трендам  у сфері конкурентного і сталого розвитку міст;

згуртує громаду  Лебедина навколо обраних пріоритетів  розвитку міста та допоможе створити дієвий механізм участі громади у реалізації та моніторингу ефективності Стратегії протягом наступних 3-ьох років.

Вся інформація щодо розробки проекту Стратегії буде висвітлюватися на офіційному сайті Лебединської міської ради.

З пропозиціями та за інформацією  звертатися до управління економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лебединської міської ради тел. (05445)21438; е-mail: еkonomika_lbd@ukr.net.

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *