«Діти-дітям» у художньому музеї

13 червня 2017 року в рамках проекту «Діти-дітям», в художньому музеї ім. Б.К. Руднєва відбувся концерт юних виконавців Лебединської дитячої школи мистецтв. Його мета – разом із глядачем вчитись бачити мистецтво і відкривати нові можливості для його розуміння. Цьогорічний захід вийшов за межі традиційних музейних тем, оскільки присвячений взаємодії образотворчого мистецтва, музики та танцю.

З першими виступаючими простір музею наповниться музикою, у різних її проявах і втіленнях. І це був неперевершений фон для огляду картин. «Сьогодні Музика стала повноцінним співрозмовником, у діалозі з яким сенс побачених образів на полотнах розкривається по-новому, – говорить головний зберігач фондів музею Тетяна Химич. – Ми будемо намагатися чути музику в кольорах і бачити, як звучать полотна».

Розпочалася концертна програма піснею «Любіть Україну» у виконанні Даші Грачової. Із великим захопленням діти переглянули український народний танок «Повзунець» у виконанні Максима Химича. Не менш бурхливими оплесками супроводжувався виступи Олесі Степанової з веселою пісню «Дощик» та композиція на піаніно Насті Андрєєвої.

Слухачі, учні Лебединської ЗОШ №5 та Пристайлівської школи (НВК), а також їх класні керівники після закінчення концерту висловили вдячність за атмосферу заходу, яка додала всім морального та духовного піднесення. Загальна атмосфера концерту сприяла чудовому настрою, як слухачів, так і виконавців, що підтвердило необхідність проведення таких заходів.

Завершилася концертна програма екскурсією по музею та оглядом виставки декоративно-прикладного мистецтва талановитої дівчини з села Михайлівка Юлії Шумило.

[layerslider id=”212″]

Художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *