Сесія міської ради ухвалила низку важливих рішень

30 травня традиційно у стінах актової зали медичного училища відбулося чергове пленарне засідання сесії Лебединської міської ради. Першим у переліку питань порядку денного була інформація про діяльність Лебединського ВП ГУНП в Сумській обл. щодо охорони громадського порядку на території Лебединської міської ради. Начальник Лебединського ВП ГУНП в Сумській обл. Олег Цуріков повідомив, що протягом 2017 року до Лебединського відділення поліції надійшло 1846 заяв і повідомлень громадян про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. Із загальної кількості зареєстрованих заяв та повідомлень 227 на момент реєстрації містили ознаки кримінальних правопорушень, з них – 191 були внесені до ЄРДР з дотриманням добового терміну, 35 – приєднано до іншого ЄРДР.

Крім того, протягом звітного періоду зареєстровано 1619 заяв і повідомлення без ознак кримінального правопорушення. Вони розглянуті відповідно до Закону України «Про звернення громадян». Протягом звітного періоду поточного року Лебединським відділенням поліції відкрито 168 кримінальних проваджень.

Всього за звітній період 2017 року розслідувано 101 злочин. За результатами розслідування закрито 95 кримінальних проваджень. Протягом звітного періоду зареєстровано 3 особливо тяжкі злочини. Це два розбої та 1 безвісти зниклий. По вказаним провадженням триває слідство.

Відбулося зниження тяжких злочинів: з 57 – у 2016 році, до 50 – в 2017 році (-7). Всього у провадженні перебувало 182 злочини зазначеної категорії. По 25 тяжких злочинах особам повідомлено про підозру. Розслідувано 32 провадження про тяжкі злочини. Шість злочинів закрито.

Протягом 2017 року очевидних умисних вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, зґвалтувань, вимагань, незаконних заволодінь автомобілями не зареєстровано.

Як негатив слід зазначити, що у порівнянні з минулим роком зросла кількість шахрайств: з 4 – у 2016 році, до 6 – в 2017 році. По одному провадженню особі повідомлено про підозру, по 2 провадженням розслідування закінчено. Загалом у провадженні знаходилося 43 таких злочини. З метою недопущення скоєння шахрайств, у друкованих місцевих ЗМІ «Життя Лебединщини» та «Будьмо разом», а також на офіційних сайтах міської ради та Лебединської РДА розміщена інформація профілактичного характеру «Як не стати жертвою шахраїв». Аналогічна інформація неодноразово була озвучена на міськрайонному радіомовленні «Світанок», висвітлена на сайті «Лебедин прес» та надана сільським головам для розміщення на території сільських рад.

Протягом звітного періоду 2017 року відбулося зростання грабежів. За звітний період зареєстровано 3 таких злочини. На даний час два злочини зазначеної категорії залишаються нерозкритими.

Слід зазначити, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року відбулося зменшення кількості крадіжок. Так, у поточному році зареєстровано 74 таких злочини, що на 22 менше, ніж за аналогічний період минулого року. У той же час лише по 36 злочинам особам повідомлено про підозру. Закінчено розслідуванням 37 таких злочинів. Провадження по 11 злочинам зазначеної категорії було закрито. В провадженні слідчих залишається 221 злочин про крадіжки минулих років.

Протягом чотирьох місяців 2017 року відкрито 1 кримінальне провадження про хуліганство, як і за аналогічний період минулого року. Провадження направлено до суду.

Протягом звітного періоду відкрито 2 кримінальні провадження про незаконні заволодіння транспортними засобами. По даним провадженням триває слідство.

Протягом звітного періоду зареєстровано 7 наркозлочинів (за аналогічний період минулого року – 5). По 6 провадженням особі повідомлено про підозру, що становить 85,7 % (по області 48,4%). Закінчено розслідуванням 5 злочинів зазначеної категорії, як і за аналогічний період минулого року.

За січень-квітень 2017 року виявлено 4 факти незаконного поводження зі зброєю, що на 1 більше, ніж за аналогічний період минулого року. Лише по 2 провадженням особі повідомлено про підозру, що становить 50 % у той час як по області цей показник становить 58,8 %. Загалом, протягом звітного періоду розслідувано 5 злочинів зазначеної категорії (у тому числі і минулих років), що на 4 більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Всього на обліку в Лебединському відділенні поліції перебуває 909 власників зброї, у власності яких знаходиться 885 одиниць гладко ствольної зброї, 140 – нарізної, 52 власника мають газову зброю.

У 2017 року дозвільною системою відділення поліції було вилучено 23 одиниці гладкоствольної зброї. До адміністративної відповідальності притягнуто 22 власники зброї. За місцем проживання було перевірено 540 власників зброї, з них 69 власників нарізної зброї. Під час проведення місячника добровільної здачі зброї громадянами було здано 4 одиниці гладко ствольної мисливської зброї, два пристрої травматичної дії, два газових пістолета, чотири снаряди часів Другої світової війни.

В 2017 році спостерігається зростання кількості дорожньо-транспортних пригод, у тому числі зі смертю потерпілого. Так, протягом звітного періоду зареєстровано 4 дорожньо-транспортні пригоди. Основними причинами дорожньо-транспортних пригод стало недодержання безпечної швидкості руху, виїзд на смугу зустрічного руху.

З метою профілактики та попередження аварійності на транспорті, виявлення грубих порушень ПДР, які впливають на безпеку дорожнього руху працівниками Лебединського відділення поліції постійно проводиться профілактична робота. Так, протягом 2017 року проведено 23 бесіди в трудових колективах, організаціях, підприємствах, ЗОШ, в місцевих ЗМІ опубліковано 3 статті на профілактичну тематику, здійснено 4 виступи на міськрайонному радіомовленні «Світанок».

Протягом 4-х місяців 2017 року виявлено 165 порушень ПДР водіями та пішоходами, з них 22 – керування у стані алкогольного сп’яніння.

На профілактичному обліку сектору превенції перебуває 202 особи, з них під адміністративним наглядом – 13 осіб, формально підпадаючих під адміністративний нагляд – 69, раніше засуджених – 32, засуджених до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі – 56, психічно хворих осіб – 6, осіб, які вчинили насильство в сім’ї – 24.

Під адміністративний нагляд було взято 11 осіб із числа раніше судимих.

На профілактичний облік в секторі превенції Лебединського відділення поліції за 2017 рік поставлено 20 осіб, які скоїли насильство в сім’ї, на даний час на обліку перебуває 24 особи. Всім вищезазначеним особам винесено офіційні попередження про недопустимість вчинення насилля в сім’ї, крім того, винесено 6 захисних приписів.

З вказаними особами дільничними офіцерами поліції проводиться профілактична робота з метою недопущення вчинення ними повторних злочинів та правопорушень. Ці особи відвідуються працівниками сектору ДОП по місцю проживання, під час відвідування з ними проводяться профілактичні бесіди, по мірі можливості надається допомога у вирішенні їх соціальних та побутових проблем. З метою отримання об’єктивної інформації про поведінку вказаних осіб проводяться бесіди з сусідами та членами їх родин.

У Лебединському відділенні поліції створено 4 сектори реагування патрульної поліції, в складі яких функціонують 8 груп реагування патрульної поліції. На даний час ГРПП несуть службу в три зміни цілодобово. За час роботи працівниками ГРПП Лебединського ВП з 10.02.2017 року складено 278 адміністративних протоколів.

Під час роботи сесії депутати також заслухали інформацію про виконання Програми зайнятості населення на період до 2017 року за підсумками 2016 року. Управлінням праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Лебединської міської ради проведена організаційна робота з питання контролю за ситуацією на ринку праці та виконання Програми зайнятості населення на період до 2017 року. За 2016 рік послугами служби зайнятості користувалися 2 425 незайнятих трудовою діяльністю громадян. З них 1 537 осіб отримали статус безробітного, що на 1,1% менше, ніж за 2015 рік. Програмою зайнятості прогнозувалось працевлаштувати протягом 2016 року 625 незайнятих громадян. Фактично за 2016 рік працевлаштовано 630 осіб (у 2015 році – 498).

Протягом року 61 учасник антитерористичної операції користувався послугами служби зайнятості. Працевлаштовані дев’ять учасників антитерористичної операції на такі підприємства міста: ТОВ «КРУК», ПРАТ «Лебединський завод поршневих кілець», ДП «Чисте місто». Дві особи з числа учасників АТО брали участь у громадських та тимчасових роботах на підприємствах КП «Комбінат благоустрою виконавчого комітету Лебединської міської ради» та ТОВ «КРУК». Продовжує користуватись послугами та отримувати допомогу по безробіттю 43 особи даної категорії мешканців міста.

Впродовж року надано послуги 22 шукачам роботи із числа внутрішньо перемішених осіб, з них 21  мав статус безробітного. Працевлаштовано 5 осіб, 1 особа брала участь у роботах тимчасового характеру.

Важливим напрямком роботи щодо підвищення конкурентоспроможності незайнятих громадян є професійна підготовка. Так, протягом 2016 року, з метою оперативного реагування на потреби ринку праці, 166 безробітних проходили професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації. Рівень працевлаштування після закінчення профнавчання у 2016 році склав 99,4%, що на 6,6 більше в порівнянні з 2015 роком. У 2016 році  проведено 9 профорієнтаційних заходів, спрямованих на підприємницьку діяльність, в результаті 2 особи, що мешкають в місті відкрили власну справу шляхом виплати одноразової роботи по безробіттю.

Упродовж 2016 року 19 роботодавців міста отримали право на компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Протягом 2016 року в місті створено 98 нових робочих місця, що становить 68,5% від річного завдання (143 робочих місць), у тому числі юридичними особами – шість. Нові місця створені на ТОВ «Лебединтеплоенергоінвест», ДП «Чисте місто», ТОВ «Еколайн-ТР», ТОВ «Інновавуд», ТОВ «Етна-Плюс», ОСББ «Молодіжний».

Також на сесії була затверджена Міська програма оздоровлення та відпочинку дітей на 2017 рік. Реалізація Програми дозволить забезпечити ефективне проведення оздоровчо-відпочинкової кампанії 2017 року, а також впровадити відкритий, об’єктивний та прозорий підбір та направлення дітей до закладів оздоровлення та відпочинку області та України. Видатки, пов’язані з оздоровленням та відпочинком дітей, здійснюються за рахунок коштів міського,обласного бюджету, виділених в установленому порядку та залучених коштів. За рахунок коштів обласного бюджету послуги з оздоровлення та відпочинку надаються відповідно до чинного законодавства дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки (дітям пільгових категорій), а саме: дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування;  бездоглядним та безпритульним дітям (дітям, які опинились у складних життєвих обставинах); дітям-інвалідам; дітям, потерпілим від наслідків Чорнобильської катастрофи; дітям, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф; дітям внутрішньо переміщених осіб, дітям із багатодітних сімей; дітям із малозабезпечених сімей; дітям, які перебувають на диспансерному обліку; талановитим та обдарованим дітям (переможцям та призерам міжнародних, всеукраїнських, обласних, районних, міських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад); відмінникам навчання; лідерам дитячих громадських організацій; дітям, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків; дітям демобілізованих військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та працівників, які брали участь в антитерористичній операції; дітям, один з батьків яких загинув, постраждав або бере безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції; дитячим творчим колективам та спортивним командам. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми – 406,615 тис.грн., у тому числі міський бюджет – 168,9 тис.грн., інші кошти – 152,915  тис.грн., обласний бюджет – 84,8 тис.грн.

Було також внесено зміни до Програми економічного і соціального розвитку міста Лебедина на 2017 рік., зокрема, з міського бюджету додатково виділено кошти у розмірі 1864, 0 тис. грн. та 202, 0 тис. грн. на капітальний ремонт дороги по вул. Сумська та у розмірі 700, 0 тис. грн. на капітальний ремонт покриття проїзної частини по вул. Вокзальна.

Окрім цього, депутатами під час сесії було затверджено рішення про передачу повноважень по укладенню договору оренди майна. Зокрема, йдеться про укладання договору оренди танцювального майданчика (який знаходиться у сквері Павла Полуботка) терміном на 2 роки 11 місяців 29 днів між відділом культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради та відділом культури і туризму Лебединської райдержадміністрації.

Було заслухано звіт постійної комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, торгівлі та побутового обслуговування населення, охорони навколишнього середовища за період з листопада 2015 по квітень 2017 року.

Депутати також розглянули блок земельних питань, затвердили новий персональний склад виконавчого комітету Лебединської міської ради, схвалили внесення змін до Програми реформування і розвитку ЖКГ, затвердили внесення змін до міського бюджету на 2017 рік.

Окрім цього, під час роботи сесії було розглянуто два депутатських запити від депутатів Химич Л.О. та Олещенко Ю.В.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *