Лебедин відсвяткував День вишиванки

Тисячі лебединців, прикрасивши себе вишиванками, у патріотично піднесеному настрої та виголошуючи патріотичні гасла крокували вулицею Героїв Майдану до Соборної площі, де відбувалися урочистості з нагоди Дня вишиванки.

[layerslider id=”209″]

Українська вишиванка – це свого роду сімейний оберіг, символ, який пройшов крізь покоління, єднає рід і вшановується як святиня. З давніх-давен і до сьогодні вишивка виступає як естетичне духовне самовираження народу, його морального етикету, як утвердження краси земного життя.

Зі словами привітання з нагоди свята до містян звернувся міський голова Олександр Бакликов та зазначив, що іще кілька десятиліть тому за те, що людина наважувалася одягти вишиванку її могли запросто заарештувати, а тепер ми вільні виявляти свої патріотичні почуття у будь-який спосіб, і носити вишиванку – один з них. Олександр Миколайович побажав присутнім міцного здоров’я, щастя, достатку і, звичайного ж, мирного неба над головами всіх українців.

Талановитими виступами вітали мешканців міста зразковий хореографічний колектив «Веселка», хореографічний колектив «Соняшник» (керівники Ірина Усенко та Марина Капуста), вокальний ансамбль педагогічного училища, вокальний ансамбль ЗОШ № 7 (керівник Оксана Бубон), вокальний ансамбль ЗОШ № 5 (керівник Лариса Шелепова), хореографічний колектив «Фреш» (керівник Олена Єршова) дитячої школи мистецтв, артисти міського центру культури і дозвілля – Хор ветеранів (керівник Надія Деменко), Ольга Пащенко, вокальний ансамбль «Лебедина пісня», вокальний ансамбль автентичного співу «Стріла», Людмила Орел, Олена Червяк, Світлана Циханська, Маргарита та Світлана Попельнух.

Лунали музичні привітання у виконанні дитячого вокального ансамблю «Феєрія», солістів Максима Капрана, Мар’яни Губської, Надії Леонтьєвої.

За участь у конкурсах на наймолодшого учасника у вишиванці та найбільшу родину у вишиванках подарунками від міського голови були нагороджені Барабаш Владислав (народився 24.08.2015), Щербань Злата (народилася  1.07.2015), Мордань Аліса (народилася 18.04.2013), Нагиба Наталя (народилася 13.04.2012), Хінна Богдана (народилася 1.12.2007), Скакодуб Анастасія (народилася 16.12.2005), родина Ларіних-Химич-Єршових у складі 6 членів, родина Андрєєвих – 5 членів родини, родина Кірдіщевих – 4 члена родини і, звичайно ж, велика родина Лебединського медичного училища у складі 147 чоловік.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *