Патріотична хвиля крокує Сумщиною

20 травня у Сумському обласному центрі позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю зібралися представники міських та районних рад старшокласників, щоб прозвітувати про проведену роботу в рамках акції «Патріотична хвиля» обласного соціально-освітнього національно-патріотичного проекту «Голос крові: ми – Українці». У засіданні круглого столу від Лебединської міської Ради старшокласників «Лідер+» Лебединського центру позашкільної освіти взяла участь Мартиненко Анастасія, учениця 10 класу СШ І-ІІІ ст. №7.

Акція «Патріотична хвиля» активно пройшла і у нашому місті. Протягом лютого-травня учнівськими волонтерським загонами, педагогами міста проведено багато корисних та добрих справ, про які розповіла  Анастасія у своєму звіті. Це і збір теплих речей для жителів Авдіївки, які постраждали під час обстрілів; проведення благодійного ярмарку «До Світлого дня – світлі вчинки» на Соборній площі міста;  збір коштів для дітей-переселенців із зони АТО; участь учнівської молоді у різноманітних заходах патріотичного змісту тощо. Багато цікавих різноманітних форм роботи було представлено юними волонтерами Сумщини.  Учасники «круглого столу», обмінявшись досвідом роботи, озброїлися цікавими ідеями та отримали натхнення на нові добрі справи.

Даний захід дав старт акції «Прапор доброчинності», який буде крокувати містами та районами Сумщини. Ми горді та раді з того, що подорож Сумщиною символічний прапор розпочав саме з нашого міста. А це означає, що діяльність шкільних волонтерських загонів міста буде поширюватися та міцніти.

Лебединський центр позашкільної освіти висловлює вдячність усім волонтерським загонам шкіл міста, їх кураторам за плідну змістовну  роботу, неспокійні серця та активну громадянську позицію.

О.В.Мальцева, методист ЦПО, координатор Лебединської міської Ради старшокласників «Лідер+».

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *