ЖИТЕЛІВ СУМЩИНИ ЗАПРОШУЮТЬ У СТРІЛЕЦЬКИЙ РЕЗЕРВНИЙ ВЗВОД НАЦГВАРДІЇ

У військовій частині 3051 створено стрілецький (резервний) взвод загальною кількістю 62 особи. Наразі укомплектовано 2 посади, ще 60 поки що вільні.

Як повідомив командир військової частини 3051 Національної гвардії України Сергій КОЗИНЕЦЬ, резервний взвод комплектується з числа резервістів оперативного резерву першої черги, облік яких ведеться у військових комісаріатах.

Перебування в резерві у стрілецькому взводі має ряд переваг. Так, громадянам, які не проходили військову службу, при проходженні служби у військовому резерві надається відстрочка від призову на строкову військову службу на весь період служби у військовому резерві. Вони звільняються від призову на строкову військову службу, якщо виконали обов’язки служби у військовому резерві протягом першого та другого контрактів (один контракт для рядового складу – 3 роки, сержантського, старшинського та офіцерського складу – 5 років).

За резервістами за весь час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві, включаючи час проїзду до місця їх проведення і назад, зберігається місце роботи, а також займана посада та середня заробітна плата на підприємстві, в установі чи організації, незалежно від підпорядкування і форм власності.

На резервістів під час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві, членів їх сімей поширюється дія Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Резервістам за весь час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві здійснюються грошові виплати в розмірах від 1,5 до 2-х мінімальних заробітних плат на місяць (пропорційно часу перебування на зборах).

За підсумками року в разі недопущення правопорушень, пов’язаних із проходженням служби у військовому резерві, проводиться виплата одноразового грошового заохочення.

Під час проходження служби у військовому резерві резервісти забезпечуються всіма видами тилового, медичного та фінансового забезпечення в такому ж розмірі та обсягах як і для військовослужбовців Національної гвардії України.

До речі, резервісти не належать до зайнятого населення. Граничний вік перебування у військовому резерві 60 років.

Джерело: http://sm.gov.ua/ru/arkhiv1/13106-zhyteliv-sumshchyny-zaproshuyut-u-striletskyy-rezervnyy-vzvod-natshvardiyi.html 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *