Лебедин долучився до наймасштабнішого прибирання країни

Небайдужі лебединці долучилися до наймасштабнішого прибирання країни – всеукраїнської соціально-екологічної акції «Зробимо Україну чистою разом!».

«Зробимо Україну чистою разом!» – наймасштабніша щорічна всеукраїнська соціально-екологічна акція з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон, а також місць громадського відпочинку. Стратегічною метою проекту  є формування у населення України культури дбайливого ставлення до довкілля, правильного поводження з відходами, об’єднання громади, влади, бізнесу та ЗМІ для розбору стихійних сміттєзвалищ, а також переведення України до 2020 року на роздільний збір і переробку відходів. Масштаб проекту збільшується з кожним роком. На 2017 рік заплановано 5 000 000 учасників та 5000 локацій по всій території України. Акцію «Зробимо Україну чистою разом!» проводить громадська організація «Let’s do it, Ukraine!» (LDU), яка  є частиною всесвітнього руху «Let’s Do It! World», що об’єднує понад 16 мільйонів людей в 113 країнах.

У Лебедині акція проводилася за підтримки виконавчого комітету Лебединської міської ради та безпосередньо міського голови Олександра Бакликова, підтримки ТОВ «Крук» та директора підприємства – депутата обласної ради Валерія Чалого, а також громадської організації «Місто 2.0» та її голови – Сергія Воронова. Акцію підтримали КП «Комбінат благоустрою» – директор Володимир Піщанський, а також дочірнє підприємство «Чисте місто» – директор Микола Щербань, ВКНЗ СОР «Лебединське педагогічне училище імені А.С. Макаренка» – директор Людмила Кірдіщева, КНЗ СОР «Лебединське медичне училище ім. проф. М. І. Сітенка» – директор Олександр Удодік, ЗОШ № 1 – в.о. директора Ірина Тимошенко та Лебединський районний відділ з питань пробації – директор Анатолій Глух та усі небайдужі жителі міста.

Загалом по місту було визначено шість локацій для прибирання – територія колишнього маслозаводу, територія за магазином «Хороший» та стадіону ШМАС, міст та територія біля мосту на вул. Кобижча (початок вулиці),  територія ЗОШ № 1, територія за автовокзалом та територія біля озера.

Протягом 28-29 квітня студенти, школярі, небайдужі громадяни, волонтери, депутати міської ради, обласної ради, посадові особи міськвиконкому не шкодуючи власних сил робили добру справу – чепурили наше місто, наш спільний дім. На жаль, у місті багато недобросовісних мешканців, які  дбайливо збираючи усе сміття в себе  вдома,  потім викидають його майже собі під носа, перетворюючи таким чином деякі ділянки міста на стихійні сміттєзвалища.

[layerslider id=”207″]

По закінченню прибирання, на учасників акції чекали приємності – польова каша, шашлик та концертна програма. Грамотами за сприяння у проведенні всеукраїнської соціально-екологічної акції «Зробимо Україну чистою разом!» нагороджено Альону Полуйко, Володимира Вакуленко, Ірину Тимошенко, Анатолія Касьяна, Анатолія Глуха, подяками нагороджено КНЗ СОР «Лебединське медичне училище ім. проф. М. І. Сітенка», ВКНЗ СОР «Лебединське педагогічне училище імені А.С. Макаренка», ТОВ «Крук» та Лебединську міську раду.

Втомлені, втім задоволені масштабом виконаної роботи, екологічно свідомі мешканці смакували кашею, шашликами, насолоджуючись водночас талановитим виконанням музичних композицій солістами МЦКД, народної вокальної студії «Овація», вокального гуртка «Зорепад», дитячого вокального ансамблю «Феєрія», учнями ДШМ. Міський голова припрошував усіх посмакувати кашею і перехожі не нехтували такою чудовою можливістю. Атмосфера свята наповнювала кожного гарним настроєм і вірою у власні сили змінювати цей світ на краще.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *