У Лебедині вперше відбувся турнір з «Живих шахів»!

За сприяння громадської ініціативи “Switch on” та громадської організації “Місто 2.0” вперше у нашому місті відбулася захоплююча, непересічна подія – міський турнір з «Живих шахів». Головною відмінністю від звичайного турніру із шахів стало те, що фігурами на шаховій дошці були люди! Чотири команди студентів – представників медичного, педагогічного училищ, ВПУ лісового господарства та Маловисторопського аграрного коледжу виборювали своє І місце у запеклому бою.

Пристуній на заході міський голова Олександр Бакликов привітав команди із такою чудовою можливістю проявити себе, побажав всім успіхів, а також  висловив сподівання, що подібні турніри стануть традиційними для нашого міста.

Методом жеребкування на початку було визначено, що першими у поєдинку зійдуться команди Маловисторопського аграрного коледжу (чорні) та ВПУ лісового господарства (білі). Тривалість гри – 40 хвилин.

І ось ми бачимо, як шахові фігури один за одною переміщються по дошці, імпровізовано вбиваючи одна одну, коли того вимагають правила гри, а фігури «кінь» і зовсім, повністю вжившись в образ, весело перескакують з одного квадрату на інший.

Перша гра закінчилась перемогою чорних – студентів Маловисторопського аграрного коледжу.

У другій грі змагалися команди медичного (білі) та педагогічного (чорні) училищ. Гра закінчилася на 15 хвилин раніше перемогою білих – студентів-медиків.

І ось фінал – головна інтрига, кому ж дістанеться головний приз, хто стане загальноміським переможцем турніру з «Живих шахів». Увага присутніх прикута до шахової дошки, уболівальники намагаються підказати, дати слушну пораду гросмейстерам. І…перемогу на міському турнірі з «Живих шахів» отримує команда студентів медичного училища!  ІІІ місце у студентів педагогічного училища, ВПУ лісового господарства – ІІІ місце (змагання проходили за європейською системою), ІІ місце – студенти Маловисторопського аграрного коледжу.

Усі команди отримали грамоти та призи від міської ради з рук міського голови, ну а переможцю дістався головний приз – лазерний принтер від спонсора турніру – магазину «RESETk@».

[layerslider id=”206″]

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *