Мітинг-реквієм, присвячений 31-ій річниці трагедії на ЧАЕС

Страшні сторінки історії рідної країни… Вибух на Чорнобильській АЕС. Ця трагічна дата назавжди закарбується у пам’яті українського народу. Наслідки атомного вибуху ми відчуваємо і досі. У день Чорнобильської трагедії учасники ліквідації катастрофи, потерпілі, влада, громадськість зібралися на мітингу-реквіємі, щоб вшанувати пам’ять тих, хто ціною власного життя врятував долі майбутніх поколінь.

До присутніх звернулася секретар міської ради Оксана Древаль зі словами вдячності всім тим, хто боровся із невидимою, вбивчою силою – радіаційним ураженням. А ще Оксана Анатоліївна зазначила, що влада завжди має бути чесною зі своїм народом, адже, на жаль, на прикладі вибуху на ЧАЕС ми бачимо, до якої кількості жертв призводить свідоме замовчування фактів правлячою верхівкою.

Також секретар міської ради вручила подяки від міського голови ліквідаторам наслідків аварії – Михайлику Івану Максимовичу, Карпенку Віктору Максимовичу, Плужнику Леоніду Івановичу.


«Ми виконали свій обов’язок – ми ліквідували аварію на атомній електростанції, втім занадто дорогою стала ціна цієї ліквідації», – відзначив голова Лебединського міського осередку всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Калініченко.

Присутні поклали квіти і вінки до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи 1986 р.» та хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто у ті важкі часи став прикладом сміливості і відваги для кожного з нас.

Щемливо, не лишаючи байдужим нікого із присутніх,  прозвучали пісні про страшну рану на серці цілої країни – Чорнобильську трагедію у виконанні солістів міського центру культури і дозвілля.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *