Лебединці вийшли підтримати розміщення військової частини у місті

У зв’язку з тим, що містом почали ширитися чутки про те, що лебединці ніби-то проти розміщення військової частини на території міста, 21 квітня активною громадськістю було організовано загальноміське віче. Близько 12 години у парку ім. Тараса Шевченка почали збиратися місцеві мешканці, які свідомо прийшли виразити свою підтримку нашим військовослужбовцям.

Під час зібрання основним меседжем лебединців було посприяти розміщенню військової частини 1060 на території міста.

До присутніх звернувся голова громадської організації воїнів АТО «Патріот» Дмитрій Зікєєв, який пояснив, що перебування військових на території Лебедина принесе позитивні зміни у життя міста, а саме – додаткові надходження до міського бюджету, створення нових робочих місць, додаткову можливість покращити стан інфраструктури міста.

На питання, які виникали у присутніх під час зібрання, надала вичерпні відповіді перший заступник міського голови Ольга Зікєєва. Зокрема, було зазначено, що Міністерство оборони, яке приймає рішення з приводу розміщення військових частин на території держави, не зобов’язане координувати свої дії з органами місцевого самоврядування. Також рішення Міністерства оборони не підлягають громадським обговоренням. Тому, коли до міської ради надійшло звернення про розміщення військовослужбовців, першочерговим завданням було забезпечити військовим відповідні умови для комфортного проживання.

Спочатку військові повинні були заселитися до гуртожитку № 1 ВПУ лісового господарства. Втім, через ситуацію, що склалася, а саме через те, що їм  не дозволили там поселитися, аргументуючи це нестачею місць, непридатними для проживання умовами,  зусилля міської влади було спрямовано на пошук іншого місця дислокації для військовослужбовців. Було вирішено надати приміщення у мікрорайоні «Черемушки».

Присутні на віче додатково зібрали підписи під зверненням до Міністра оборони України, голови облдержадміністрації та командуючого 27 ОРеАБр з проханням відмінити наказ про передислокацію військової частини з території міста Лебедин.

Так як між людьми поширилася інформація про те, шо директор ВПУ лісового господарства не дав згоди на розміщення військовослужбовців у гуртожитку училища, громадськість міста вимагала зустрічі з Анатолієм Трояном. Частина активістів навіть поїхала до Анатолія Григоровича в училище, втім на робочому місці його не виявилося. Як повідомили працівники ВПУ, їхній директор перебуває на нараді у Департаменті.

Близько 16:20 Анатолій Троян з’явився на віче і повідомив присутнім, що він, ніби-то, ніяких відмов нікому не давав і радо зустріне військовослужбовців у стінах гуртожитку ВПУ. Разом з цим він обмовився, що так як відповідальний за безпеку студентів ВПУ, то вбачає певну загрозу у перебуванні військових на території училища. Втім подібні заяви не витримують критики, адже військовослужбовці, які протягом тривалого часу забезпечували наше з вами мирне життя, відстоювали територіальну цілісність нашої держави, боронили безпеку країни, апріорі не можуть становити загрози мешканцям міста.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *