До відома осіб з інвалідністю та постраждалих учасників антитерористичної операції

Департамент оздоровлення та санаторно-курортного лікування Мінсоцполітики інформує, що Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 01.03.2017 № 110 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортними путівками, та внесення змін до порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 р. №187 і від 31 березня 2015 р. №200, якою затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортними путівками (далі-порядок).

Відтепер путівки для осіб з інвалідністю та постраждалих учасників антитерористичної операції закуповуватимуться на підставі тристоронньої угоди (особа-управління-санаторій). Людина зможе самостійно обрати санаторій для оздоровлення, після цього звернутися до управління, де перевіряється заклад на відповідність встановленим вимогам. Після цього укладається тристороння угода, яка передбачає безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надання послуги. При цьому гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг cанаторно-курортного лікування визначатиметься щороку Мінсоцполітики за погодженям з Мінфіном. На сьогодні відповідний наказ опрацьовується міністерством. Крім того, розробляється перелік базових послуг, який найближчим часом буде затверджено.

Відповідно до змін, що вносяться до порядку, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 р. № 187 після закінчення строку дії медичної  довідки лікувальної установи за формою № 070/о, але не рідше ніж один раз на три роки, подається нова медична довідка. У разі неподання такої довідки особа, яка понад три роки перебуває на обліку для забезпечення санаторно-курортною путівкою, знімається з обліку.

При виникненні питань просимо звертатися до Управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради, за адресою: м. Лебедин, вул. Л. Батютенка, 55, телефон 2-14-92, 0957961444 – Євген Олександрович.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *