Обговорили питання стосовно містобудівної документації

На апаратній нараді, проведеній міським головою Олександром Бакликовим, основним питанням порядку денного було приведення до вимог чинного законодавства містобудівної документації території Лебединської міської ради.

Начальник відділу містобудування та архітектури Олександр Ніконенко повідомив, що із наявної містобудівної документації є генеральний план забудови міста, який був розроблений у 1985 р. терміном на 20 років, тобто до 2005 р. Його дія була продовжена рішенням XII сесії міської ради шостого скликання від 28.11.2011 на термін до затвердження нового генерального плану, посилаючись на пункт 3, розділу V, Прикінцевих положень Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності». 

Слід зазначити, що відповідно до частини 8, статті 17 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» строк дії генерального плану населеного пункту не обмежується, але зміни до генплану можуть вноситись не частіше, ніж раз на п’ять років.

У 2010 р. був розроблений новий генеральний план забудови міста на 2010-2030 рр., але через відсутність історико-архітектурного опорного плану він не отримав висновку експертизи. У 2014 р. розпочато розробку історико-архітектурного опорного плану, яку завершено  наприкінці 2015 р. Зараз ця науково-проектна документація коригується та погоджується з Міністерством культури та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Відповідно рішенню міської ради, у 2016 р. ДП УДНДІПМ «ДІПРОМІСТО»  розпочато розробку проектно-вишукувальної документації «Внесення змін до генерального плану забудови міста Лебедина Сумської області на 2010-2030 рр.». На сьогодні розробка документації знаходиться в стадії завершення.

У квітні 2017 р. заплановано підписання договору на розробку плану зонування території міста.

Забезпечення необхідною і якісною містобудівною документацією є запорукою сталого розвитку населеного пункту, постійного надходження інвестицій у розвиток економіки міста та удосконалення інженерно-транспортної інфраструктури.

Під час обговорення містобудівної документації,  Олександр Бакликов акцентував увагу на обов’язковості внесення до плану зонування місця для вигулу домашніх тварин.

Окрім цього, під час апаратної наради обговорювалося питання грейдеруваня вулиць з грунтовим покриттям, а також  процедура введення в дію комунальних автобусів.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *