Тиждень дитячої та юнацької книги в бібліотеках міста

Традиційно в бібліотеках  України у березні проходить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. Його завдання — заохочення дітей до читання, популяризація найкращих надбань української і світової літератури.

Цьогорічний Тиждень дитячої та юнацької книги в бібліотечних закладах міста неймовірно насичений та приніс купу сюрпризів.

Працівники бібліотеки №1 для учнів 1-4 класів ЗОШ №3 та старшої групи дитсадка «Казка» провели цикл заходів «Подорожуємо країною Читалією». З великим задоволенням діти брали участь в літературних вікторинах, голосних читаннях казок, іграх. У виконанні своїх товаришів школярі переглянули лялькову виставу «Курочка Ряба», яку маленькі артисти виконали експромтом. Учні 3-4 класів взяли участь у конкурсі малюнків «Мій улюблений казковий герой».

На канікулах в читальній залі бібліотеки працює мультзал, де всі бажаючі можуть переглянути улюблені мультфільми. Також для юних користувачів відкритий перегляд періодичних видань, розмальовки казкових героїв,  дитяча юридична література на книжкових виставках «Для тебе, дитинко, книжкові новинки» та «Книжковий калейдоскоп».

Для учнів 1 класу ЗОШ №5 в бібліотеці №2 було проведено екскурсію “Мандрівка книжковою країною” . Під час бібліотечного уроку «Знання – це скарб, а книга – ключ до нього» діти з цікавістю слухали розповідь  про призначення абонементу та читального залу в бібліотеці, про виникнення  книги та книгодрукування, про правила користування книгою та бібліотекою. Надзвичайно емоційно пройшов літературний круїз «До казки на гостини», що  дозволив дітям поринути в загадковий світ казки, і ще раз зустрітися з улюбленими героями та познайомитися з новими не менш цікавими.

У бібліотеці №3 для юних користувачів оформлено перегляд дитячої літератури та проведено вікторину «Феєрія казок».

Матеріал надано Лебединською міською бібліотекою.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *