Батьки, приділяйте більше часу своїм дітям!

Саме до цього під час чергового засідання комісії з питань захисту прав дитини неодноразово закликала заступник міського голови Олена Кірєєва, адже на засіданні обговорювалась ситуація щодо участі учнів шкіл міста у групах в соцмережах, де дітей схиляють до самогубств.

У смертельної гри багато назв – «Синій кит», «Тихий дім», «Море китів», «Розбуди мене о 4:20», втім, на жаль, завжди однаковий результат – обірване юне життя.  На своїх сторінках в соцмережах учасники груп розміщують відео чи малюнки з літаючими китами. Учасники таких груп отримують ряд завдань від адміністраторів, причому, усі передбачають нанесення собі якоїсь шкоди. Виконання має бути зафіксоване на фото чи відео. Фінал такої гри – самогубство.

Заступник міського голови Олена Кірєєва зробила акцент на гіперважливості взаємної довіри між батьками і дітьми. Важливості бути абсолютним авторитетом для своєї дитини, побудувати такі стосунки у сім’ї, коли дитина у першу чергу прийде з проблемою чи питанням до мами чи тата, а не шукатиме відповідей між друзів, знайомих, а то і зовсім чужих людей.

Разом з тим, відділом освіти міської ради проводиться робота з педагогічними колективами шкіл міста на предмет попередження та виявлення небезпечних ситуацій.

https://lebedynrada.gov.ua//wp-content/uploads/2017/03/Методичка-СИН_Й-КИТ.pdf

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *