Громадськими слуханнями було схвалено проект детального плану території з розміщення загальноміських очисних споруд каналізації

Відповідно до статті 13 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» 10 березня на громадських слуханнях був схвалений проект детального плану території  з розміщення загальноміських очисних споруд каналізації на земельній ділянці за адресою: м. Лебедин, тупик Олешнянський, №7.

За проектом, на території існуючої каналізаційної насосної станції передбачено будівництво сучасних каналізаційних очисних споруд міських стічних вод закритого типу з отриманням зворотніх вод технічної якості, які можна використовувати для технічних потреб – миття технологічного обладнання, приготування робочих розчинів, поливу газонів та інше. Також при очистці стічних вод утворюється осад, який після стабілізації, зневоднення та обробки біопрепаратом можна використовувати  для удобрення грунтів при вирощувані технічних та декоративних культур.

Висока ступінь очистки зворотніх вод досягається за рахунок використання новітнього технологічного обладнання – проціджувачів, освітлювачів-біокоагуляторів, мембраних біореакторів та знезараження ультрафіолетовими лампами. Закладені надійні європейські насоси, міксери, повітродувки та ін. Процеси очистки автоматизовані, що дає можливість отримувати чисту воду на виході з очисних споруд.

Надлишок нормативно очищених зворотніх вод з резервуару технічної води відводиться у водойму через інженерно-біологічну споруду – біоплато з насадженим очеретом.

Завдяки тому, що очисні споруди розташовані поряд із каналізаційною насосною станцією, немає необхідності у значних витратах електроенергії для їх транспортування. Передбачено будівництво закритих очисних споруд з окремою вентиляцією, на якій стоїть скрубер для очистки повітря від  газів, які виділяються.

Дані очисні споруди відповідають сучасним європейським та вітчизняним нормам.

Детальний план території виконаний відповідно до рішення XVI сесії Лебединської міської ради сьомого скликання від 22.12.2016 року № 272-МР «Про розробку детального плану території з розміщення загальноміських очисних споруд каналізації на земельній ділянці за адресою: м. Лебедин, тупик Олешнянський, 7, Сумської області.»

https://lebedynrada.gov.ua//wp-content/uploads/2017/02/Проект-Каналізаційні-очисні-споруди-закритого-типу-туп.-Олешнянський.pdf

https://lebedynrada.gov.ua//wp-content/uploads/2017/02/Пояснювальна-записка.pdf

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *