“І став для нас він світочем в віках…”

9 березня виповнюється 203 роки від дня народження великого українського пророка, поета, художника Тараса Григоровича Шевченка. Безперечно, це одна з найвидатніших постатей нашого народу. Феномен поета відображає нашу національну природу, наше минуле і нашу надію на майбутнє. Він символізує душу українського народу, втілює його гідність, дух і пам’ять. Вшанування генія Шевченка стало вже традицією в бібліотеках міста. До 203-ої річниці від дня народження Т.Г. Шевченка в бібліотечних закладах було проведено цикл заходів.

Так, учням 4 класу ЗОШ № 3 (класний керівник Солонець Олена Миколаївна) працівники бібліотеки №1 запропонували взяти участь в літературній світлиці «Тарас Григорович Шевченко. Цікаві факти про життя і творчість». Учні дізналися про Шевченка як художника, поета, письменника. Бібліотекар Гримайло Валентина познайомила присутніх з дитячими роками генія. Найбільше сподобалося дітям переглядати гроші, якими був викуплений поет з неволі, що були надані на захід з нумізматичної колекції колекціонерів міста.

Завершився захід ігровою програмою під час якої учні складали ілюстрації до творів Кобзаря з пазлів, декламували вірші Шевченка, створювали власноруч вінок українському генію.

У бібліотеці №2 для юних користувачів були проведені літературні читання «У вінок Кобзареві». Захід проводився з метою розкриття величі і безсмертя українського поета – неперевершеного майстра слова. Під час заходу діти декламували поезії зі збірки «Кобзар», відповідали на запитання вікторини «Що ви знаєте про Т.Г. Шевченка?», переглянули тематичну літературу на книжковій виставці «Живе слово Кобзаря».

Великому генію української  літератури була присвячена поетична година «У пам’ять Тарасові», яку підготували і провели у міській бібліотеці №3. У ній взяли участь учні молодших і старших класів шкіл міста, які проживають в с. Куданівка.  Вони талановито і проникливо читали вірші Великого Кобзаря. Всі учасники, продемонстрували майстерність, та все ж кращими читцями були Альбіна Шевченко і Богдан Буцу.

Пам’ять про Тараса Григоровича Шевченка  залишатиметься  завжди, бо є Україна і буде український народ.

Матеріали надано Лебединською міською бібліотекою.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *