ЛЕБЕДИНСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ ПОЛІЦІЇ ІНФОРМУЄ, РАДИТЬ, ПОПЕРЕДЖАЄ

ЩОБ НЕ ПОТРАПИТИ У ПАСТКУ ШАХРАЇВ,

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ НА НАСТУПНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ:

Якщо працівник соціальної сфери, контролер служби газу, електрик прийшли до вас без виклику БУДЬТЕ   ОБАЧНІ.

Існує безліч випадків, коли квартирні грабіжники видають себе за працівників сфери обслуговування і намагаються потрапити до чиєїсь домівки. Наявність уніформи та інструментів не є доказом їх належності до організації. Якщо людина Вам не знайома перевірте у неї посвідчення та запитайте, в якій організації вона працює. Якщо є сумніви, перед тим як впустити незнайомця до оселі зателефонуйте у названу ним організацію  щоб уточнити чи проводяться сьогодні виїзди фахівців і чи працює там людина з таким прізвищем.

НЕ СОРОМТЕСЬ  ПЕРЕВІРЯТИ ІНФОРМАЦІЮ – ЦЕ ВАША БЕЗПЕКА.

Ні в якому разі не вірте людям, які пропонують вам поміняти гроші. БЕЗ ОФІЦІЙНОГО ОГОЛОШЕННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ не проводиться «ТЕРМІНОВИЙ   ОБМІН   ГРОШЕЙ».

Якщо до свого двору чи помешкання пустили незнайомця, не відповідайте на його прохання принести стакан води. За цей час ви можете позбутися цінних речей та грошей. НЕ  ВИПУСКАЙТЕ   ІЗ ПОЛЯ  ЗОРУ   ТАКУ  ЛЮДИНУ.

Ні в якому разі не давайте в позику гроші незнайомим особам. НЕ ВІРТЕ ЇХ  ОБІЦЯНКАМ  І   РОЗПИСКАМ!

Якщо до вас завітали незнайомці і пропонують купити по НИЗЬКИХ ЦІНАХ продукти харчування, ліки або диво апарати від усіх хвороб, БУДЬТЕ   ВПЕВНЕНІ – ЦЕ  ШАХРАЇ!

ПАМ’ЯТАЙТЕ, ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ ПРОДАЮТЬСЯ ЛИШЕ У  СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ  ЗАКЛАДАХ!

Не віддавайте заздалегідь гроші незнайомим людям, які прийшли з питань установки у майбутньому антен, вікон, дверей, проведення ремонтних робіт тощо. Завжди вимагайте пред’явлення документів!

До вашої  оселі завітали незнайомці, особи ромської національності, і пропонують вам поворожити.

Уникайте доторкань, не давайте рук для гадання. Дотик до правої долоні або до руки вище ліктя вважається найшвидшим шляхом до досягнення керування людиною. БУДЬТЕ  НАСТОРОЖІ! Щодо несподіваного  виявленого до вас співчуття з боку незнайомців.  БУДЬТЕ  РОЗСУДЛИВІ щодо залякувань «Вам і вашим близьким загрожує лихо»,  «У вас сильна порча, я можу допомогти»… ЯКОМОГА ШВИДШЕ «ПРОВЕДІТЬ» ТАКИХ ГОСТЕЙ.

Якщо ви помітили незнайомця, який ходить по вашому населеному пункту і стукає  до домівок НЕ ЗАЛИШАЙТЕСЯ  БАЙДУЖИМИ!  ПОВІДОМТЕ  ПРО НЬОГО  В  ПОЛІЦІЮ!   МОЖЛИВО ВИ ВРЯТУЄТЕ  СВОЇХ СУСІДІВ ВІД ЗУСТРІЧІ ІЗ ШАХРАЄМ!

ЩОБ  НЕ СТАТИ ЖЕРТВОЮ  «ТЕЛЕФОННОГО»  ШАХРАЯ:

Вам телефонують із повідомленням, що близька вам людина вчинила дорожньо-транспортну пригоду, скоїла злочин тощо… та їй загрожує в’язниця. За визволення необхідно терміново внести задаток, штраф, дати хабара, ПАМ»ЯТАЙТЕ:

Сьогодні за допомогою технічних засобів можна підробити навіть голос!

  • Обов’язково розкажіть своїм близьким родичам, особливо старшому поколінню, про існування такого роду шахрайств;
  • Не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів;
  • Попросіть людину, яка вам зателефонувала, назвати ім’я вашого рідного, місто в якому він живе, описати його зовнішність і відповісти на запитання особистого характеру. Практично в 100 відсотках випадків такою інформацією злочинці не володіють і ваш номер набрали шляхом випадкового набору;
  • Уточніть, в якому саме відділенні поліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть в поліцію «102» і перевірте інформацію, що є у вас;
  • Спробуйте як найскоріше зателефонувати тому, хто «потребує негайної допомоги» або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.

За інформацією  начальника Лебединського ВП ГУНП в Сумській області        М.В. Герасименко.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *