Нарада працівників культури

З метою поєднання теорії і практики соціально-культурної, культурно-дозвіллєвої діяльності та народної художньої творчості  на  базі   міського центру культури і дозвілля минулого тижня було проведено семінар-нараду  з працівниками   закладів культури  міста. З вступним словом виступила в.о. начальника відділу культури  і  туризму  Ірина  Желєзна, яка підкреслила важливість підготовки  і  здачі  річних  статистичних  звітів  підвідомчими закладами, проаналізувала  роботу  закладів  культури  у  2016 році та  подякувала  присутнім  за забезпечення високого професійного рівня в галузі. Захід проходив у інтерактивному форматі, що дозволило кожному учаснику висловити власну думку стосовно питань, які були включені до програми наради. Про  завдання  і  проблеми  розвитку  клубного  аматорства розповів  директор  МЦКД  Станіслав Фоменко. Провідний методист  Валентина  Закаблучна провела  практичне  заняття  з питання  «Планування  та  організація  діяльності  закладів культури.  Ведення  облікової  документації». Особливий  інтерес присутніх  викликав  виступ  директора  художнього музею ім.Б.К.Руднєва  Андрія  Гєльмінтінова  про проектну діяльність музею по залученню  грантів у сфері культури. Практичною  складовою семінару був відкритий діалог про важливість збереження і розвитку різдвяних традицій нашого краю та України, підвищення духовно-культурного рівня населення, посилення ролі народної творчості, літератури, мистецтва у формуванні світогляду та естетичних смаків підростаючого покоління та суспільства загалом.   Під  час круглого столу  завідувачі Кобіжчанським та  Куданівським клубами Віктор Панченко та  Катерина Венжега,  методист МЦКД  Костянтин  Демиденко,  завідувачі бібліотеками №1 та №2  Світлана Дворницька  і  Тетяна  Харюшина активно включились в обговорення запропонованих на розгляд питань та мали можливість поділитись власним досвідом з питання популяризації  різдвяних традицій нашого краю. Працівниками методичного кабінету МЦКД  було  розповсюджено  методичну розробку «З  джерел  лебединого краю. За  матеріалами  фольклорних досліджень (колядки  надані  жителькою с.Куданівка Марією  Безвершенко)».

У ході наради директором  ДШМ  Олександром   Ковальчуком було запропоновано  присутнім  розглянути можливість допомоги воїнам, які відважно захищають наш край від наступу зі сторони країни агресора.

Невимушена атмосфера, в якій проходило навчання, свідчила про те, що всі присутні отримали не лише теоретичні та практичні знання, а й масу позитивних емоцій від проведеного заходу.

Матеріали надано Лебединським МЦКД.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *