Працювала спостережна комісія

26 січня відбулося чергове засідання спостережної комісії, що діє при виконавчому комітеті Лебединської міської ради. Комісія займається питаннями громадського контролю за дотриманням прав засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання, організацією виховної роботи з умовно-достроково звільненими та наданням допомоги у соціальній адаптації даним особам.

У засіданні взяли участь представники органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, районного відділу з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції та громадських організацій.

Комісією було розглянуто питання щодо роботи з особами, засудженими до кримінального покарання, не пов’язаного із позбавленням волі. З метою здійснення громадського контролю за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів засуджених осіб, було розглянуто справи щодо осіб, які перебувають на обліку Лебединського відділення з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції. Цим особам було запропоновано консультаційну допомогу психологічного та юридичного характеру, а також сприяння щодо пошуку роботи в місті Лебедин.

Серед інших питань, спостережною комісією було затверджено план роботи на 2017 рік.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *