Стан галузі тваринництва у Сумській області у 2016р.

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: у 2016р. в області вироблено 67,9 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), молока – 414,3 тис.т, яєць – 400,6 млн.шт.

Перевищили рівень 2015р. по виробництву м’яса сільгосппідприємства (які складають оперативну звітність) 14 районів Сумщини: з них найбільше – Середино-Будського, Путивльського, Буринського, Тростянецького, Охтирського та Кролевецького районів.

Виробництво молока проти 2015р. збільшилося у сільгосппідприємствах 9 районів області, а найбільше: Шосткинського – на 20,0%, Лебединського – на 14,2%, Конотопського – на 13,6% та Глухівського – на 12,5%. Середній надій молока від однієї корови (у розрахунку на середнє поголів’я корів молочного стада) збільшився проти 2015р. на 81 кг і становив 5092 кг.

За попередніми даними чисельність поголів’я худоби та птиці на 1 січня 2017р. в усіх категоріях господарств становила 148,6 тис.голів великої рогатої худоби, у т.ч. корів – 82,6 тис.голів; свиней – 130,7 тис.голів; овець та кіз – 39,0 тис.голів; птиці – 5228,1 тис.голів.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *