Збережемо собори наших душ

День Соборності – свято возз’єднання українського народу, свято, що символізує одвічне прагнення українців як нації до об’єднання, до самоствердження, утвердження української національної ідеї.

Патріотично налаштовані мешканці Лебедина урочистим мітингом відзначили свято Соборності. До присутніх з вітальним словом звернулися міський голова Олександр Бакликов, депутат обласної ради Валерій Чалий, краєзнавець Володимир Кравченко, директор Лебединської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Анатолій Удод. Зокрема, міський голова зазначив, що сила українців у єдності, тільки об’єднавши зусилля ми зможемо досягти високих результатів. І як показує досвід, не обов’язково чекати змін на краще на рівні центральної влади, на місцях теж можливо робити позитивні зрушення.

Депутат обласної ради Валерій Чалий у своєму вітальному слові відзначив лебединських волонтерів, які не забувають допомагати тим, хто зараз захищає територіальну цілісність нашої держави, ризикуючи при цьому власним життям.

Місцевий краєзнавець Володимир Кравченко зробив екскурс в історію, нагадавши присутнім, звідки взялася дата 22 січня. А Анатолій Удод процитував власного вірша, рядки якого не змогли лишити байдужим кожного присутнього.

Увечері площа Соборна запалала вогниками у рамках акції «Вогні соборності єднають Україну». Студентство і молодь міста не лишились осторонь відзначення Дня Соборності, символічно виклавши карту України живим ланцюжком.

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *