Святий Миколай мандрує до бібліотек

В народі кажуть, що взимку скільки днів, стільки й свят. І одним з найбажаніших  для дітей є свято Святого Миколая.

День Святого Миколая – одне з найулюбленіших дитячих свят, з яким пов’язані дитячі мрії та сподівання, яке дітлахи чекають не менше, ніж Новий рік.

Щоб розширити знання дітей про життя святого Миколая та на його прикладі виховувати у читачів доброту, чуйність, гуманність та милосердя, у бібліотеках міста пройшли різноманітні масові розважально – ігрові заходи.

В Кобижчанському клубі працівники бібліотеки №1 для членів клубу за інтересами «Джерельце» провели літературно-музичне свято «Святий Миколай до нас  завітай». До малюків, крім Миколая з торбою подарунків, завітали на гостини красуня Зима, вередлива Ябеда та весела Баба Яга. Діти  та дорослі дізналися від ведучих про історію виникнення свята, а потім разом з персонажами казок співали ,танцювали, грали у веселі ігри. Учасники лялькового театру «В гостях у казки», що діє при бібліотеці, показали присутнім виставу «Солом’яний бичок». З нагоди свята всі отримали від Миколая солодощі і вітальні листівки-розмальовки, а закінчилась зустріч веселим чаюванням.

5587

5589

Урок народознавства  «Іде по землі Миколай» провела міська бібліотека №2 для учнів 1 класу ЗОШ 1-3ст №5(кл.керівник Драгунова Т.В.). Затамувавши подих, учні слухали легенди та перекази про Миколая, історію його дитинства та життя. А ще діти активно включились до вікторини про Миколая-Чудотворця, виразно читали вірші про нього. Але найбільше задоволення учні отримали від солодощів, які Святий Миколай залишив у торбинці під дверима бібліотеки для діток 1 класу.

5590

5592 5591

Інформація бібліотечних закладів

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *