Тиждень правових знань в бібліотеках міста

Цими днями в бібліотеках нашого міста проходять заходи в рамках Тижня права, завданням яких – надати кожному користувачеві основи правових знань, виховати у дітей пошану  до законів України, навчити їх користуватися своїми правами. Міські книгозбірні активно включилися до проведення соціально-значимих заходів, спрямованих на утвердження правової держави, на підняття рівня правової культури, поваги до найвищих цінностей, які охороняються законом.

В залах бібліотеки №1 для користувачів організовано тематичні книжкові полиці: «Молоді про право»,  «Держава Україна та її закони»,  «Читач запитує-юрист відповідає».

Бібліотекою №1було організовано зустріч  працівників кримінальної поліції зі старшокласниками ЗОШ№3. Старший лейтенант поліції Івахненко Валентин Олегович та лейтенант поліції Кулагін Дмитро Андрійович розповіли учням про їх права та обов’язки, про кримінальну відповідальність неповнолітніх перед законом, навели приклади із життя  молоді міста.

5584

До Тижня права ще один правовий захід пройшов в бібліотеці №2, де для юних користувачів бібліотеки було проведено бесіду-діалог під назвою “Знати, щоб не оступитися”. Бібліотекарі провели для присутніх огляд тематичної книжкової виставки «Молодість-ранок життя» і запропонували учасникам обговорити питання про шкідливі звички та боротьбу з ними.

Правовий марафон підхопила і бібліотека села Куданівка. До бібліотеки №3 зійшлися учні молодших класів, до уваги яких був запропонований огляд тематичної викладки “Ми і наші права” та вікторина для знавців права “Як ви знаєте свої права?”. В ході зустрічі були підняті питання про права дитини в сім’ї і розглянуті життєві ситуації на прикладі односельців.

Всі заходи правового тижня були спрямовані на здобуття елементарних знань про найважливіші закони нашої держави, сприяння виробленню у молоді поваги до закону та його вимог, а також можливість відстояти свої права і законні інтереси.

5585

Відділ культури та туризму

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *