Олівцем та пензлем

Під такою назвою 25 листопада 2016 року в Лебедині відкрилася персональна виставка молодої художниці з міста Суми – Дар’ї Гущі. 29 картин 15-річної художниці прикрасили виставкову залу Лебединського міського художнього музею ім. Б.К. Руднєва.

Експресивні та водночас чуйні роботи якнайкраще відображають внутрішній світ художниці. За її власними словами, вона ще продовжує шукати себе у мистецтві, а ця виставка – результат роботи останніх місяців.

Оглянувши залу помічаєш, що роботи виконані у різних напрямках образотворчого мистецтва. Олійне малярство та акварель, символічні роботи в графічній техніці – усе це грані різностороннього таланту Даші Гущі. Художниця полюбляє експериментувати, випробовує різні техніки і з захопленням поглинається в освоєння цікавих форм образотворчого мистецтва.

5517

5519 5520

5516

«Художниця намагається передати різні відтінки почуттів і спонукати глядача побачити прекрасний світ, що існує навколо нас. Кожна робота – це приваблива мандрівка, захоплююча і привітна розмова. Її твори сповнені енергією сонця і життя, яскравими барвами, а живопис є теплим і позитивним», – зазначила куратор виставки Алла Підвезько.

Не дивлячись на юний вік художниці, це вже п’ята її виставка, але перша за межами рідного міста. Інші проходили в місті Суми, де напередодні відкриття виставки в Лебедині, Дар’я Гуща була відзначена стипендією міського голови міста Суми Олександра Лисенка.

Підтримувала художницю на відкритті виставки – її дружня родина. Батько, Сергій Гуща розповів, що інтерес і хист до малювання у Дар’ї з’явилися ще у дитинстві. Тому з першого класу вона працьовито та натхненно плекала всі тонкощі своєї живописної майстерності у викладача Тараса Вікторовича Калініченка, який високо оцінює її талант.

5526

5522 5523

5527

«Картини у Даші написані авторською технікою. Завжди відрізняються одна від одної. Двох схожих – не знайти. На полотні завжди вона відображає стан своєї душі, настрій, почуття враження та емоції», говорить її перший учитель.

На персональну виставку Дар’ї Гущі завітало багато друзів, родичів та шанувальників її творчості. Поздоровляли квітами, віршами і навіть піснею, яку подарувала присутнім учениця дитячої школи мистецтв Ліза Зелінська під аккомпанемент Олега Балабана.

Виставка в музеї залишиться до Різдва 2017 року.

[layerslider id=”187″]

Відділ з питань внутрішньої політики

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *